Vilmalotta haluaa olla tukemassa traumatisoituneita

12.12.2022

Vilmalotta valmistuu nyt joulukuussa Kansanlähetysopiston lähetyslinjalta, ja hänet siunataan lähetystyöntekijäksi loppiaisena. Vilmalotta kertoo, millä tavoin hänen osaamisensa tulee pakolaistyömme käyttöön:

”Lähetyskäsky merkitsee minulle ihmisten rakastamista Jeesukselle. Olen valmistautumassa pakolaistyöhön Eurooppaan, jossa autan pakolaisia taideterapian avulla heidän rankoissa kokemuksissaan. Saan olla kertomassa Jumalan rakkaudesta ja parantavasta voimasta kärsimyksen keskellä.

Pakolaiset ovat traumatisoituneet niissä olosuhteissa, joissa he ovat joutuneet jättämään elämänsä ja kotinsa. Uskon, että rauhassa, rakkaudessa ja luottamuksessa saadaan aikaan hyvää heidän elämässään ja he voivat parantua haavoistaan.

Olen saanut nähdä taideterapian voimaannuttavan ja parantavan vaikutuksen niin Suomessa kuin ulkomailla. Se, että ihmiset voivat ”ulkoistaa” ongelmiaan ja ahdistustaan, auttaa heitä käsittelemään niitä.

Lempikohtiani Raamatussa on: ”Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa. Minä neuvon sinua, minun silmäni sinua vartioitsee.” (Ps. 32:8). Äitini kirjoitti tuon kohdan seinälläni olleeseen tauluun ja siitä on tullut tärkeä osa elämääni. Tuossa raamatunkohdassa on turvallisuuden tuntu, luottamus siihen, että Jumala pitää huolen läpi elämän myrskyjen ja vaikeuksien.

Lähetit eivät voi toimia yksin. Kutsun sinut mukaan matkalleni lähettäjäksi, tukemaan työtäni rukoillen ja taloudellisesti.”

Vilmalotta on kuvataiteen maisteri ja taideterapeutti.

 

Liity Vilmalotan lähettäjätiimiin, ja tilaa hänen uutiskirjeensä sähköpostiisi >>tästä. 

KUUNTELE Vilmalotan haastattelu, joka oli Lähetysavain-ohjelmassa Radio Deissä 26.11.2022, aiheena ”Halu auttaa ihmisiä”. Kuuntele ohjelma >>tästä.

Artikkeli on julkaistu 2.12.2022 ilmestyneessä Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä.

Emme valitettavasti voi julkaista tulevan lähetystyöntekijän sukunimeä ja kasvokuvaa, sillä hän tulee palvelemaan tehtävissä, joihin liittyy turvallisuuskysymyksiä.

Kuva: SEKL arkisto

***

Lahjoita Lahja lähetykselle -keräykseen

Joulukeräys 2022 keräyskuva Lahja lähetykselle.

Tule kanssamme lähettämään kuusi uutta lähetystyöntekijäämme maailmalle. Kolme heistä suuntaa pakolaistyöhön Eurooppaan, kaksi juutalaistyöhön Lähi-itään ja yksi Inkerin kirkon palvelukseen. Tavoitteena on, että he pääsevät lähtemään työalueilleen vuoden 2023 aikana.

Kevät tulemaan olemaan työntäyteistä, kun uudet lähetit vierailevat seurakunnissa ja etsivät lähettäjiä. Yksikään lähtijä ei voi lähteä ilman satojen ihmisten tukiverkkoa: läheisiä, rukoilijoita, rohkaisijoita ja lahjoittajia.

Lahjoita Lahja lähetykselle -keräykseen, jotta uudet lähetystyöntekijämme pääsevät aloittamaan työnsä ja ilosanoma Jeesuksesta etenee. Voit lahjoittaa nettipankkisi kautta sivun alaosassa olevan lahjoituspainikkeen kautta. Lämmin kiitos lahjastasi.

Lue lisää keräyksestä >>tästä.

Rahankeräyslupa nro. RA/2021/1202, voimassa 1.1.2022 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lahjoita Lahja lähetykselle -keräykseen

Oheisesta painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lämmin kiitos lahjastasi.

Lahjoita

Share This