Vallun pitkä tie valheesta totuuteen

17.2.2021

Vallu* on iranilainen nuorimies, joka on mutkien kautta päätynyt Kreikkaan. Hänen isänsä oli väkivaltainen alkoholisti ja psyykkisesti sairas. Isä laittoi Vallun pois kotoa tämän ollessa 12-vuotias. Vanhemmat erosivat samaan aikaan. Onneksi Vallu sai asua ja tehdä töitä sedällään.

Vuodet kuluivat ja Vallu lähti etsimään parempaa elämää. Hän päätyi Turkkiin, josta hän aikoi jatkaa salakuljettajien avulla Kreikkaan. Hän meni YK:n toimistolle ja päätti valehdella olevansa kristitty ja hakevansa turvapaikkaa englanninkielisestä maasta.

Prosessi lähti käyntiin, ja Vallu meni kirkkoon. Siellä hän tutustui lähetystyöntekijään, joka otti hänet hoiviinsa. Vallu oli siitä ihmeissään mutta aikoi viedä jutun loppuun ja jatkaa siitä Yhdysvaltoihin. Lähetystyöntekijä antoi hänelle Raamatun ja sanoi, että lue tätä.

Lopulta kolmen vuoden kuluttua Vallu tajusi, että lähetystyöntekijä oli koko ajan tiennyt hänen valehtelevan mutta oli antanut kaiken tapahtua. Tämä valtava rakkaus häntä kohtaan oli käsittämätöntä, ja hän halusi tietää lisää Jeesuksesta. Hän meni mukaan jumalanpalvelukseen ja antoi elämänsä Jeesukselle.

Vallu kasvoi uskossa ja hänet kastettiin. Hän palasi YK:n toimistoon ja kertoi valehdelleensa. Seurauksena oli kuukausi vankeutta. Vankilasta päästyään Vallu koki oikeaksi lähteä Kreikkaan ja koettaa virallisia keinoja käyttäen, totuuteen nojaten, kysellä omaa paikkaansa Jumalan valtakunnassa.

*Nimi on muutettu turvallisuussyistä.

Artikkeli on julkaistu Suuressa mukana -lehdessä 1/2021.

Teksti: Vesa S.
Kuva: Aaron Burden / Unsplash

***

Tule mukaan

Kotimaistaan paenneet ovat menettäneet paljon: kotinsa, omaisuutensa, elantonsa ja usein myös luottamuksensa ihmisiin.

Kansanlähetys kulkee maahanmuuttajien ja pakolaisten rinnalla Kreikassa, Saksassa ja Suomessa. Rukouksiesi ja taloudellisen tukesi avulla voimme yhdessä sytyttää näihin lähimmäisiimme toivon uudesta alusta.

Jeesus tuo turvan -keräyksemme pakolaisten ja maahanmuuttajien hyväksi kestää maaliskuun 2021 loppuun saakka.

Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai pankissasi viitteellä 70315 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: maahanmuuttajatyö.

Lue lisää keräyksestä >>tästä.

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita Jeesus tuo turvan -keräykseen

Kerro kanssamme Jumalan rakkaudesta maahanmuuttajille ja pakolaisille. Tästä painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lämmin kiitos sinulle.

Lahjoita

Share This