Raamatunkäännöstyö

Kuvittele, miltä tuntuisi, jos et omistaisi Raamattua. Kuulisit, kun sitä luetaan kirkossa tai joutuisit tyytymään vieraskieliseen käännökseen, jota joku tulkkaisi sinulle. Aina, kun haluaisit tietää Raamatusta jotain lisää, joutuisit kyselemään toisilta ihmisiltä. Tai et olisi edes tiennyt, että Raamattu on olemassa, eikä kukaan kieltäsi puhuva olisi ikinä pystynyt lukemaan Raamatun sanomaa.

Me suomalaiset olemme etuoikeutettuja. Meillä on ollut äidinkielinen Uusi testamentti käytössämme jo melkein viidensadan vuoden ajan vuodesta 1548 sekä koko Raamattu melkein neljäsataa vuotta, vuodesta 1642.

Maailmalla tilanne on toinen. Noin 300 miljoonaa ihmistä elää yhä ilman omankielistä Raamattua. Heitä on paljon esimerkiksi Aasiassa, Kaukasuksen alueella ja Keski-Afrikassa. Koko Raamattu on käännetty lähes 700 kielelle, Uusi Testamentti lähes 1550 kielelle, ja jokin osa Raamatusta on julkaistu 1159 kielellä. Käännöstyö jatkuu joka päivä lukuisten kristittyjen yhteisellä ponnistuksella.

Yli neljäkymmentä vuotta käännöstyötä

Vuonna 1969 Kansanlähetys otti raamatunkäännöstyön uudeksi työmuodokseen ja yhteistyö Wycliffe Raamatunkääntäjät ry:n kanssa alkoi. Kansanlähetys lähetti ensimmäiset raamatunkääntäjät Keniaan vuonna 1982. Sen jälkeen raamatunkääntäjiä on lähetetty Etiopiaan, Venäjälle, Papua-Uuteen-Guineaan ja moniin Aasian maihin. Teemme yhteistyötä Wycliffe-raamatunkääntäjien ja monien muiden eri toimijoiden kanssa. Olemme olleet mukana yhden koko Raamatun ja  kuuden Uuden testamentin valmistumisessa sekä tukeneet eri käännösprojekteja. Työn tuloksena on syntynyt muutakin kirjallisuutta, esimerkiksi kielioppeja, sanakirjoja ja laulukirjoja.

Ehkä suomenkielinen Raamattu on ollut vastikään käsissäsi ja olet ammentanut sieltä voimaa ja virvoitusta. Tiedät tuon Kirjan suunnattoman arvon. Kutsumme sinut nyt antamaan saman mahdollisuuden veljillesi ja siskoillesi Etiopiassa, Venäjällä, Oseaniassa ja Aasian maissa.

Tule mukaan!

Rukoile raamatunkäännöstyön puolesta. Tutustu raamatunkäännöstyössä oleviin työntekijöihimme ja tilaa heidän uutiskirjeensä klikkamalla alla olevia nimiä:

Lisätietoja: vs. aluekoordinaattori Sanna Suutari, Kansanlähetys

Lämmin kiitos esirukouksestasi ja tuestasi!

Lahjoita raamatunkäännöstyöhön

Voit tehdä lahjoituksen netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa mainituille tileille viitenumerolla 79002. Kuukausilahjoittajaksi voit ryhtyä liittymällä raamatunkäännöstyöntekijän lähettäjätiimiin. Kiitos lahjastasi!

Lahjoita

Share This