Tulossa kaksi leiriä ja muuta mukavaa

4.5.2020

Lapset ja junnut pääsevät alkavana kesänä leireille! Kansanlähetysopistolla järjestetään heille kaksi leiriä: >>Donkin kesäleiri 9–10-vuotiaille ja >>Junnuripari 13–14-vuotiaille ovat molemmat heinäkuussa. Leirien isoset on juuri valittu. Kummallekin leirille mahtuu mukaan 50 ensiksi ilmoittautunutta, ja niillä noudatetaan hallituksen turvallisuusohjeita.

YouTube-videoita lapsille

Juniorityöntekijä Petteri Rantamäki kertoo, että sosiaalisen eristäytymisen vaatimus on muuttanut paljon perinteistä juniorityötyötä, mutta ei pelkästään huonoon suuntaan. Korona-aika on mahdollistanut uusien avausten tekemisen vapautuneiden resurssien ansiosta.
– Tammikuussa kuulin ensimmäisiä uutisia Wuhanista ja jostain syystä aavistin, että nyt voi olla tosi kyseessä. Ryhdyin suoraan miettimään, miten voisimme vastata tuleviin haasteisiin, jos koronasta tulee pandemia. Mieleeni nousi yksi selkeä ajatus: meidän pitää saada Donkki-lehti myös videomuotoon. Nyt neljä kuukautta myöhemmin meillä on viiden jakson mittainen Donkki Tube -sarja YouTubessa. Sarjan voi löytää Kansanlähetyksen YouTube-kanavalta, Rantamäki sanoo.

Donkki Tube syntyi ajatuksesta luoda lapsia kiinnostavaa hengellistä sisältöä, jota diginatiivin alakoululaisen on helppo katsella. Ohjelma koostuu Donkin seikkailuista, tarinoista, pajoista, kuulumis-videoista ja musiikista.
– Ohjelman juontajina olemme minä ja Ruut-käsinukke, jota vaimoni Joanna pääsi liikuttelemaan. Saku-käsinukke vierailee ohjelmassa videopuheluiden välityksellä, koska hänen perheensä joutui karanteeniin.

Rantamäki iloitsee runsaasta myönteisestä palauteesta.
– Monet ovat toivoneet Donkki Tubelle jatkoa. Seuraavaksi lähdemme keskustelemaan siitä, voisiko se toimia Donkki-lehden rinnalla esimerkiksi kerran kuukaudessa ilmestyvänä sarjana.

Materiaalia juniorityöhön

Kansanlähetyksen juniorityö tuottaa jatkuvasti uutta materiaalia Donkkis Big Night -iltojen järjestämiseen ja juniorityöhön. Näitä materiaaleja voi ladata Donkin nettisivuilta >>täältä. Jos kaipaat Donkkis Big Nightiin esimerkiksi ohjaajan paitoja, Donkin pukua, vihkoja tai muuta, niin soita 050 380 1426.

Myös pyhäkoulun pitämiseen on apua. Kansanlähetyksen juniorityön pyhäkoulumateriaali julkaistaan viikoittain Donkin Facebook-sivuilla. Tulevan sunnuntain evankeliumitekstiä avaava pyhäkoulupaketti julkaistaan joka viikko Donkin Facebook-sivulla >>täällä. Lue Uuden Tien verkkolehdestä Iida Hovin haastattelu pyhäkoulumateriaalin idean synnystä >>tästä.

Toim. Anne Lepikko

 

 

Ota yhteyttä

Kokkonen Toni

juniori- ja nuorisotyön aluekoordinaattori SEKL

Rippikoulutyö, perhetyö.

Juniori- ja nuorisotyön tiimin esimies.

toni.kokkonen@sekl.fi / +358 44 447 7970

Parhaiten tavoitat jättämällä soittopyynnön tekstiviestillä/Whatsappilla. Kerro viestissä lyhyesti mitä asia koskee.


Riparilla 4. - 16.6.2024

Lomalla 17.6. - 3.7.2024

Kansanlähetyspäivillä 4. - 7.7.

Lomalla 8.7. - 20.7.

LIFE-leirillä 21.7. - 28.7.

Lomalla 29.7. - 14.8.

Tule mukaan kertomaan Jumalan rakkaudesta lapsille ja juniori-ikäisille

Voit tukea Kansanlähetyksen juniorityötä tämän painikkeen kautta tai lahjoittamalla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI14 5043 1920 0034 52 viitenumerolla 66154.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This