Tasapainoisen elämän avaimia

18.12.2020

1) TARKOITUS. Tutkimukset osoittavat, että kokemus elämän merkityksellisyydestä linkittyy lähes kaikkiin elämän osa-alueisiin. Sydämesi lyö, hengityksesi kulkee, heräät uuteen päivään – se on jo itsessään ihme, ja sillä on tarkoitus.

Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. (Psalmi 139:13–14)

Pysähdy hetkeksi ja kysy: mitä, Isä, olet tälle päivälle varannut? Kysy myös välillä, mihin hän on sinua johdattamassa. Voit yllättyä, mihin päädyt.

2) TÄRKEIN SUHDE. Meillä on suhde kaikkeen: itseemme, toisiin ihmisiin, rahaan, työuraan… Tärkein on kuitenkin suhde taivaan Isään. Tutustu häneen Sanan äärellä, kuuntele häntä kuulevin korvin, juttele hänelle kysymyksistäsi, opi ymmärtämään hänen suunnitelmiaan ja kiitä siitä, mitä et ymmärrä.

Varaa joka päivälle hetki Isän kanssa. Kirjoita vaikkapa aamuisin ylös kolme asiaa, joista olet kiitollinen elämässäsi.

3) SINÄ. Elämälläsi on tarkoitus. Miten voisit palvella, auttaa, antaa ja uhrata, jos sinulla itselläsi ei ole, mistä antaa?

Jumala kutsuu meitä palvelemaan lahjoillamme häntä ja niitä, jotka hän on elämäämme antanut. Hän pyytää meitä luokseen lepäämään, täyttämään omaa kuppiamme, josta riittää sitten ylitsevuotavasti muillekin: perheelle, ystäville, seurakunnalle, Jumalan valtakunnalle.

Pidä huolta itsestäsi: hengähdä, liiku, syö terveellisesti, naura ja hymyile, pidä yhteyttä ystäviin, ole Sanan ja seurakunnan äärellä, nauti Jumalan luonnosta.

Emme ole matkalla yksin emmekä ilman päämäärää, sillä olemme taivaallisen Isämme perillisiä ja hän on luvannut varustaa meidät jokaiseen päivään ja hetkeen.

 

Artikkeli on julkaistu Suuressa mukana -lehdessä 4/2020.

Teksti: Sanna Myllärinen

Share This