”Tärkeintä ei ole, millainen olen ollut, vaan millaiseksi olen tullut”

1.9.2020

Kuvassa Inkerin kirkon Teologisen Instituutin opiskelijat Jevgenia Gavrilenko (vas.), Igor Pavlov ja Dmitri Avdejev (oik.), jotka vierailivat piispa Ivan Laptevin kanssa Idäntyön päivillä Kansanlähetysopistolla Ryttylässä 2019. Kuva: Liliann Keskinen  

 

Pietarilaisen Dmitri Avdejevin lapsuudessa jokaisesta koululaisesta piti tulla pioneeri. Koululaiset osallistuivat luennoille, joilla kerrottiin, ettei Jumalaa ole ja että ihmiset ovat keksineet Jumalan.

– Jos ”Jumalaa ei ole”, niin se pisti miettimään, että kai Jumala sitten onkin olemassa, Dmitri kertoo.

– Jos meille ei olisi sanottu, että Jumalaa ei ole, niin en olisi tiennyt, että Jumala on.

Neuvostoliiton romahtaessa myös pioneerijärjestö romahti. Dmitrin kouluun ilmestyi laatikollinen Raamattukirjasia. Dmitrikin otti laatikosta oman kappaleen ja tuon kirjan nimi oli Evankeliumi – elämän kirja. Kirja kiinnosti häntä kovasti.

– Minulle oli heti selvää, ettei kyseessä ole mikään satu tai kertomus, jonka ihmiset ovat keksineet. Ymmärsin, että Jumala on olemassa ja se Jumala on Jeesus Kristus.

Myöhemmin Dmitri sai omakseen koko Raamatun. Hän luki sitä kokonaisen vuoden.

– Ymmärsin, että jotain pitäisi tehdä, ainakin käydä kasteella, koska Raamatussa luki, että se on hyvin tärkeää.

Dmitri meni luterilaiseen Pyhän Annan kirkkoon, ja kirkkoherra Jevgeni Raskatov ohjasi hänet kristinuskon alkeiskurssille. Ensimmäisellä oppitunnilla hän sai katekismuksen sekä muuta kristillistä kirjallisuutta. Dmitri opiskeli näin kolme kuukautta.

– Ymmärsin, että en halunnut pelkästään tulla kastetuksi, vaan myös olla mukana tässä kirkossa.

Dmitri halusi jatkaa opiskelua. Hän pääsi Inkerin kirkon Teologisen Instituutin teologiselle peruskurssille, joka kesti vuoden. Sen jälkeen Dmitrille tuli halu jatkaa vielä opintojaan.

– Kurssin jälkeen olin surullinen, koska luulin, että aikaisempi ei-kristitty elämäni esti jatkamasta opiskelua. Kerroin ajatuksistani Teologisen Instituutin rehtorille Ivan Lapteville. Hän sanoi minulle, että tärkeintä ei ole se, millainen olen ollut, vaan se, millaiseksi olen tullut.

Tällä hetkellä Dmitrin opinnot Inkerin kirkon Teologisessa Instituutissa Keltossa jatkuvat, ja hänet on kutsuttu seurakunnan työhön.

– Suostun kyllä mihin tahansa palvelemiseen, jotta siitä olisi hyötyä kirkolle ja Jumalalle, koska olen saanut ottaa uskon vastaan koko sydämestäni. Haluan elää koko loppuelämäni Jumalan kanssa ja kirkossa, Dmitri päättää puheensa.

 

Dmitri Avdejev ja Liliann Keskinen
Dmitri Avdejev kertoi elämästään Kansanlähetyksen Idäntyön päivillä Kansanlähetysopistolla Ryttylässä maaliskuussa 2019. Tulkkina toimi Kansanlähetyksen Venäjän lähetystyöntekijä Liliann Keskinen. Kuva: Kansanlähetyksen arkisto
Sinua tarvitaan

Inkerin kirkolla on suuri tarve saada koulutettuja työntekijöitä ja vastuunkantajia. Uusia seurakuntia syntyy, mutta osa niistä on vielä vailla omaa pappia. 

Kansanlähetys on tukenut Inkerin kirkon työntekijä- ja vastuunkantajakoulutusta jo vuosia. Järjestön lähetit ovat kouluttaneet seurakunnissa sekä Inkerin kirkon Teologisessa Instituutissa Keltossa. Kansanlähetys tukee myös taloudellisesti koulutuskeskusta, sillä kirkko tai seurakunnat eivät vielä pysty itse kattamaan sen kuluja. Teologiaa kokoaikaisesti Keltossa opiskeleville myönnetään myös pientä stipendiä ns. stipendirahastosta. 

Tule mukaan tukemaan Inkerin kirkon Teologista Instituuttia ja sen työntekijäkoulutusta rukouksin ja taloudellisesti.

Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella, joka ohjaa sinut lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Vaihtoehtoisesti voit lahjoittaa pankissasi tilille FI83 2070 1800 0283 25 viitteellä 72203.

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita Inkerin kirkon koulutustyölle

Voit lahjoittaa haluamasi summan oheisella painikkeella, joka ohjaa sinut lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Maksut ohjautuvat Kansanlähetykselle Checkout Finland Oy:n kautta. Lämmin kiitos sinulle.

Lahjoita

Share This