Apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola: Kerromme evankeliumia siellä, missä tarve on suurin

18.2.2021

Sanoma syntien anteeksiantamuksesta ja iankaikkisen elämän toivosta viedään kaikille kansoille. Ylösnousseen Jeesuksen seurakunnalleen antama lähetystehtävä on kesken. ”Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi, ja sitten tulee loppu” (Matt. 24:14). Lähetys on elävän kristillisyyden sydänkäyrä ja toiminnan punainen lanka.  

Jumala on sitoutunut evankeliumin viemiseen kaikille kansoille seurakuntansa kautta. Inhimillisten resurssien vähäisyys ei koskaan ole ollut Jumalalle ongelma. Viisi leipää ja kaksi kalaa on tuttu Raamatun kertomus. Siinä Jeesus ruokkii yli viisituhatta ihmistä. Kertomuksessa Jeesus otti leivät, kiitti, mursi ja antoi opetuslapsille kansalle tarjottavaksi. Kaikki tapahtui hyvässä järjestyksessä ja suunnitelmallisesti. Jeesus tiesi mitä teki. Kansa organisoitiin ryhmiin, Jeesus johti ja opetuslapset palvelivat. Kaikki söivät kyllikseen, ja tähteeksi jääneitä palojakin kerättiin kaksitoista korillista. (Luuk. 9:12–17)  

Lähetystyössä elämme Jeesuksen antaman siunauksen varassa. Tahdomme toimia suunnitelmallisesti, johtaa työtämme strategisesti ja keskittyä sinne, missä tarve on suurin.

Lähetys on elävän kristillisyyden sydänkäyrä ja toiminnan punainen lanka.  

Saavuttamattomat kansat saavutetaan kerran. Saavuttamattomalla kansanryhmällä tarkoitamme kansanryhmää, jossa ei ole maassa syntynyttä seurakuntaa, jolla olisi riittävästi henkilö- ja muita resursseja oman kansansa voittamiseksi KristukselleMaantieteellisesti tällainen alue on rajattavissa erityisesti niin sanotun 10/40-ikkunan alueelle. Alue saa nimensä pohjoisten leveyspiirien mukaan ja sulkee sisäänsä pohjoisen Afrikan lisäksi eteläisen Euroopan sekä koko Lähi-idän ja Aasian Tyynelle valtamerelle asti. 

Saavuttamattomien kansojen parissa on myös paljon Jeesuksen seuraajia, joita vainotaan uskonsa tähden. Kuljemme vainotun seurakunnan rinnalla. Meille on välttämätöntä myös oman hengellisen tilamme tähden olla mukana siellä, missä evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta voittaa alaa. 

Kun Jeesus palaa takaisin, alkaa juhlat, jotka eivät koskaan pääty. Siihen iloon kutsumme mahdollisimman monia! 

 

Kirjoitus on julkaistu pääkirjoituksena Suuressa mukana -lehdessä 1/2021.

Teksti: Teijo Peltola
Kuva: Philippe Gueissaz

***

Sinäkin voit olla mukana

Maaahanmuuttajatyön keräyskuva 1/2021. Kuva: SAT-7

Kansanlähetyksen työ tavoittaa 10/40-ikkunan alueelta tulevia maahanmuuttajia ja pakolaisia Saksassa, Kreikassa ja Suomessa. Rukouksiesi ja taloudellisen tukesi avulla voimme yhdessä sytyttää näihin lähimmäisiimme toivon uudesta alusta.

Jeesus tuo turvan -keräyksemme pakolaisten ja maahanmuuttajien hyväksi kestää maaliskuun 2021 loppuun saakka. Lue lisää keräyksestä >>tästä.

Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai pankissasi viitteellä 70315 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: maahanmuuttajatyö.

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Kuva: SAT-7

Lahjoita Jeesus tuo turvan -keräykseen

Kerro kanssamme Jumalan rakkaudesta maahanmuuttajille ja pakolaisille. Tästä painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lahjoituksesi ohjautuu Kansanlähetykselle Checkout Finland Oy:n kautta. Lämmin kiitos sinulle.

Lahjoita

Share This