Ryttylässä yli kahdeksankertainen määrä väkeä viikonlopun aikana

7.7.2019

Koleasta säästä huolimatta Kansanlähetyspäivät houkuttelivat ennätysmäärän väkeä Ryttylään.
Päivien yhteenlaskettu kävijämäärä on 14250. Kun Ryttylän asukasluku on 1700, kylän väkimäärä yli kahdeksankertaistui viikonlopun aikana. Enimmillään yhdellä kertaa Lähetyskeskuksen alueella oli noin 5500 henkeä.
– Ilahduttavan paljon kansaa on ollut mukana. Ihmiset ovat tulleet kertomaan, että sanoma on päivillä ollut hyvä ja rohkaiseva. Tänä kesänä oli ensimmäistä kertaa raamattulava, jossa sai lauantaina kuunnella yhtäjaksoisesti hyvää opetusta. Olen saanut myönteistä palautetta erityisesti runsaasta raamattuopetuksesta, kertoo lähetysjohtaja Mika Tuovinen.

Pienten lasten kanava suosittu

Raamattuopetus veti myös lastenohjelmaan ennätyksellisen lapsimäärän. Suosituin oli lauantai-iltapäivä, jolloin 95-100 pientä silmäparia seurasi tarkkaan käsinukkien avulla toteutettua raamattuopetusta. 3-6-vuotiaille lapsille oli tarjolla myös musiikkihetkiä, puuhapisteitä ja kasvomaalausta sekä päivän päätteeksi pötköttelyä pensselisilityksen kera.
– Viime vuonna oli enimmillään 90 lasta, ja nyt lapsia oli vielä enemmän, kertoi lastenohjelman vastaava Anna Parikka. Hänen apuohjaajinaan kanavassa toimivat Anna Ihalainen ja Saara Kumpulainen.

Anna Parikan ja Anna Ihalaisen johdolla lastenohjelman ilme oli iloinen. Taustalla lapset pötköttelevät päivän päätteeksi aikuisten silitellessä lasten selkää pensselillä. Kuva: Marjaana Perttula
Anna Parikan ja Anna Ihalaisen johdolla lastenohjelman ilme oli iloinen. Taustalla lapset pötköttelevät päivän päätteeksi aikuisten silitellessä lasten selkää pensselillä. Kuva: Marjaana Perttula

Makkarat loppuivat kesken

Oheistoiminnoilla oli myös paljon kysyntää. Monet kävivät rukouksen talossa hiljentymässä. Myös letut ja makkarat maistuivat niin, että makkaran paistajat joutuivat jo lauantai-iltana hankkimaan lisää paistettavaa. Lettukahvilasta kerrottiin, että siellä myytiin viikonlopun aikana noin 1800 makkaraa. Lauantai-iltaan mennessä lettuja oli paistettu 2300. Soppatykiltä ostettiin hernerokkaa 770 annosta. Muissa kojuissa oli myynnissä myös makkaraa, jäätelöä ja muita herkkuja.

Tänäkin vuonna Kansanlähetyspäivillä oli runsaasti erilaista ruokaa tarjolla. Kuva: Philiippe Gueissaz
Tänäkin vuonna Kansanlähetyspäivillä oli runsaasti erilaista ruokaa tarjolla. Kuva: Philippe Gueissaz

Kadonneita etsimään

Kansanlähetyspäivien koskettavin hetki koettiin sunnuntaina, kun lähetysjohtaja Mika Tuovinen avustajineen siunasi messussa lähetystyöntekijät uusille työkausille.

- Kuvateksti: Mika Tuovinen, Timur Pamjatnyh, Teijo Peltola ja Tuomo Heikkilä siunasivat 14 lähetystyöntekijää ja 8 lasta matkaan. Kuva: Philippe Gueissaz
– Kuvateksti: Mika Tuovinen, Timur Pamjatnyh, Teijo Peltola ja Tuomo Heikkilä siunasivat 14 lähetystyöntekijää ja 8 lasta matkaan. Kuva: Philippe Gueissaz

 

Hän puhui saarnassaan löytötavaratoimistosta, Luukkaan evankeliumin viidennentoista luvun kolmesta kertomuksesta. Ensin katoaa lammas, sitten raha ja kolmanneksi tuhlaajapoika. Kaikki onneksi löydetään.
– Teksti alkaa toteamuksella, että Jeesus vietti aikaa syntisten kanssa. Vertauksessa Jeesus kertoo kadonneista ja löytyneistä. Tässä on selvää, että nämä syntiset, joiden kanssa Jeesus ruokailee, ovat niitä kadonneita, jotka pitää löytää.

Tuovinen liitti saarnassaan kertomukset lähetystyöhön todeten, että ilman Jeesuksen tuntemista jokainen ihminen on kuin kadonnut lammas tai raha.
– Jeesus sanoi, että taivaassa iloitaan yhdestä syntisestä, joka tekee parannuksen. Meidän sanamme parannus tarkoittaa sanatarkasti Uuden testamentin kreikan kielessä mielenmuutosta. Jeesus puhui arameaa kun hän Vanhan testamentin pohjalta opetti kansaa. Sillä kielellä tämä parannus tarkoitti kotiin kutsumista.

Heikkous voi muuttua siunaukseksi

Tuovinen summasi lähetystyöntekijöiden tehtävän neljään kokonaisuuteen. Olemaan syntisten kanssa, tukemaan heitä, kertomaan työstä ja tuomaan iloa.
– Kun kadonnut löytyy, enkelit iloitsevat, hän totesi.

Lähetysjohtaja rohkaisi lähetystyöntekijöitä luottamaan siihen, että myös heitä kannetaan.
– Lähetämme lähetystyöhön vajavaisia ja syntisiä. Moni tästä lähettävästä kansasta ehkä ajattelee, että olet melkein jumalolento. Sinä ajattelet, he eivät näe, että olenkin raajarikko, väsynyt ja hyvin vajavainen. Sinä koet, että sinä tarvitset kantamista, miten voisin kantaa muita.
– Tämä kantamisen evankeliumi on valtava. Kristillisen todistuksen ihmeellisyys on tämä: Jos et itse suostu kannettavaksi ja heikoksi et voi kantaa muita. Jos olet itse kova, karkotat syntiset ja kaikki pois seurastasi. Sinun heikkoutesi Jumalan lähellä voi muuttua siunaukseksi.

Mika Tuovinen. Kuva: Philippe Gueissaz
On ollut hienoa viettää juhlaa mutta nyt on hyvä lähteä toteuttamaan sitä, mistä on puhuttu eli elämään arkeen Jumalan yhteydessä ja ihmisten keskellä. Raamattuun sitoutuen ja pitäen esillä evankeliumia, lähetysjohtaja Mika Tuovinen summasi. Kuva: Philippe Gueissaz

 

Katso tästä Harri Mannisen videota viikonlopulta Lähetyskeskuksesta.

Tue Kansanlähetyspäivien valmisteluja

Kansanlähetyksen kotimaantyö on mahdollista monien kristittyjen vapaaehtoistyön ja taloudellisen tuen kautta.
Tämän artikkelin kohdalla lahjoitukset kohdistuvat Kansanlähetyspäivien valmisteluihin. Lahjoitusten avulla kehitämme Lähetyskeskuksen alueen palveluita ja rakenteita. Kertalahjoituksessa suoraan pankkiin tilinumero on FI14 5043 1920 0034 52. Kansanlähetyspäivien viite on 55107. Kiitos lahjastasi!

Lahjoita

Share This