Rukoilkaa Afganistanin puolesta

16.8.2021

Kristillinen SAT-7-televisiokanava vetoaa rukoilemaan, kun kymmenet tuhannet afganistanilaiset perheet yrittävät paeta Talebanin hallintoa.

SAT-7:n katsoja Edin* lähetti viestin SAT-7:lle kertoakseen, että hän ei uskalla pitää kännykkäänsä mukanaan, koska alue on Talebanin hallinnassa. ”Jos aiotte soittaa minulle, ilmoittakaa siitä minulle etukäteen, jotta voin yrittää jotenkin vastata puheluun”, hän pyysi.

Medialähetys Sanansaattajien työntekijä Mikael Tunér, joka asui lapsena Afganistanissa ja toimii nyt SAT-7:n ohjelmien tuottajana, sanoo:
”Tämä on erittäin vakava tilanne. Ystävämme, veljemme ja sisaremme Kristuksessa, kertovat meille pelkäävänsä, että heidän elämänsä tuhoutuu. Näemme nyt samaa kuin aikaisemmin alueilla, joita Taleban on hallinnut. Tytöt eivät saa mennä kouluun. Naiset eivät saa poistua kodeistaan ilman sukulaismiestä.”
”Monista on tullut Kristuksen seuraajia eri etnisissä ryhmissä ympäri Afganistania. Rukoilkaa tulevien viikkojen aikana, että Jeesus, Rauhanruhtinas, hallitsisi monien ihmisten sydämessä ”, Tunér lisää.

Tiistaina 3. elokuuta YK:n turvallisuusneuvosto ”ilmaisi syvän huolensa Afganistanin väkivallasta Talebanin sotilaallisen hyökkäyksen jälkeen”, ja YK:n virkailija lisäsi, että viimeisten 20 vuoden aikana saavutetut ihmisoikeudet ovat vaarassa kadota. Varsinkin lapset ja naiset ovat vaarassa. Erään poliisin mukaan päivittäin 10 000 ihmistä on hakenut passia tavallisen 2 000 hakemuksen sijasta, kun lisääntyvä väkivalta on johtanut tuhannet peloissaan olevat ihmiset etsimään ulospääsyä.

Shialainen etninen hazara-vähemmistö Afganistanissa on myös ollut monien taistelijoiden, myös Talebanin, julmuuksien kohteena. Hazarat ovat myös yhteisö, jonka joukosta eniten afgaaneja on kääntynyt Kristuksen puoleen, mukaan lukien ne, jotka katsovat SAT-7:n persian- ​​ja darinkielisiä ​​ohjelmia. SAT-7 on kuullut, että hazaroita on pysäytetty ja tarkastettu, onko heillä puhelimessaan todisteita siitä, että he ovat  kristittyjä. Joku on sitten saman tien teloitettu.

Pastori Shoaib Ebadi, joka esittää SAT-7:ssä viikoittaisia ​​darinkielisiä ohjelmia afgaaneille, sanoo, että Afganistanin shialainen hazara-vähemmistö on joutunut Talebanin ja Islamilaisen valtion jihadistien kansanmurhan kohteeksi. Sayed Ul-Shuhadan lukion pommitukset Kabulissa 16. toukokuuta 2021 ja kauhistuttavat ampumiset Dasht-e-barchin synnytyskeskuksessa 12. toukokuuta 2020 olivat hyökkäyksiä hazara-yhteisöä vastaan.

Ebadi sanoo, että hazaralaisten syrjintä- ja kärsimyskokemus on saanut ”nuoret hazarat kyseenalaistamaan Afganistanin perinteiset uskomukset ja katsomaan pidemmälle”. Heitä kiinnostaa tutkia lisää, kun he kuulevat Kristuksesta, joka antoi henkensä heidän puolestaan osoittaen äärimmäistä ​​epäitsekkyyttä. Ja kun he lukevat Raamattua, he näkevät sen sanomassa itsensä Kristuksen ja tunnistavat Vapahtajan, joka antoi henkensä ristillä.”

Rukoile Afganistanin ja kaikkien väkivallan kohteiden puolesta. Rukoile naisten ja lasten puolesta, joiden oikeuksia käytetään väärin ja jätetään huomiotta. Rukoile kristittyjen ja etnisten vähemmistöjen puolesta, jotka erityisesti ovat sorron tähtäimessä. Rukoile toivoa, armoa, oikeudenmukaisuutta ja paranemista Afganistaniin.

*Nimi muutettu.

Lähde: SAT-7
Toim. Heli Voipio

Artikkelin kuva on vuodelta 2005. Kuva: SEKLin arkisto

 

 

Lahjoita Jeesus tuo turvan -keräykseen

Kerro kanssamme Jumalan rakkaudesta maahanmuuttajille. Tästä painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Voit lahjoittaa myös Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI83 2070 1800 0283 25 viitenumerolla 70315 .
Kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This