Rukoile kanssamme vainottujen kristittyjen puolesta

30.3.2022

Veljeni estivät minua menemästä enää kirkkoon ja uhkasivat tappaa minut, jos menen. Onneksi tajusin, että SAT-7 tuo jumalanpalveluksen minun huoneeseeni.

Näin kertoo Nabila (nimi muutettu), kristillisen satelliittitelevision SAT-7:n naiskatsoja Algeriasta.

Miljoonat kristityt elävät vaikeissa olosuhteissa ja joutuvat vainotuiksi uskonsa vuoksi. Uusi testamentti kehottaa muistamaan vangittuja (Hepr. 13:3). Seurakunta on Kristuksen ruumis ja ”Jos yksi jäsen kärsii, kärsivät kaikki muutkin jäsenet” (1. Kor. 12:26).

Vainotut kristityt tarvitsevat tukeamme ja esirukouksiamme. Jumala voi antaa vapauden vainojenkin keskellä.

Kansanlähetys tukee vainottuja ja syrjittyjä kristittyjä kirjallisuustyön, medialähetystyön ja pakolaistyön kautta.

 

Rukous

Rukoilemme vainottujen ja syrjittyjen siskojen ja veljien puolesta. Auta meitä olemaan hereillä ja muistamaan heitä, jotka kärsivät uskonsa tähden. Anna meille viisautta toimia heidän tilanteensa helpottamiseksi.

Rakas Jeesus, ole vierellä, kun oma yhteisö, perhe tai suku painostavat ja kohtelevat vihamielisesti. Rohkaise hyljättyjä ja ulkopuolelle suljettuja. Ole heidän kanssaan, joilla ei ole mahdollisuutta tavata toisia kristittyjä.

Tue häntä, joka joutuu kohtaamaan henkistä tai fyysistä väkivaltaa uskonsa tähden. Auta löytämään piilopaikka tai pakomahdollisuus. Lohduta ja anna kestävyyttä vangituille ja kidutuksen uhreille. Varjele vaaroilta häntä, joka pelkää henkensä puolesta.

Anna jokaiselle vainotulle kristitylle edes yksi läheinen ystävä tai kontakti, jonka kanssa jakaa kärsimyksen taakkaa. Kiitos Jeesus siitä, että vaikka kaikki yhteydet katoaisivat, yhteys sinuun ei koskaan katoa.

 

Kirjallisuustyö

Kansanlähetyksen idän kirjallisuustyö tukee vainottujen kristittyjen raamattu- ja kirjallisuustyötä sekä välittää aineellista apua sitä tarvitseville.

  • Rukoillaan, että vainotuilla kristityillä on mahdollisuus saada hengellistä ravintoa Raamatun sanasta ja kristillisestä kirjallisuudesta omalla äidinkielellään.

 

Medialähetystyö

Kristillisen satelliittitelevision SAT-7:n ohjelmat ovat monille vainotuille ja eristyksissä eläville kristityille ainoa seurakuntayhteys ja rohkaisun lähde.

  • Rukoillaan, että Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan vainotut kristityt löytävät SAT-7:n ohjelmat ja seurakuntayhteyden niiden kautta. Muistetaan rukouksin kaikkia SAT-7:n työntekijöitä. SAT-7:n työyhteydessä toimii myös viisi Kansanlähetyksen työntekijää.

Kansainvälisen kristillisen mediaorganisaation Trans World Radion radio-ohjelmat tavoittavat ihmisiä 190 maassa. Potentiaalisia kuuntelijoita on jopa neljä miljardia. Kaksi Kansanlähetyksen työntekijää toimii TWR:n työyhteydessä.

  • Rukoillaan, että evankeliumi tavoittaa ihmisiä radion välityksellä myös niillä alueilla, jotka ovat muun lähetystyön saavuttamattomissa.

 

Pakolaistyö

Kansanlähetyksen pakolaistyöntekijät Suomessa ja Kreikassa tukevat kristityksi kääntyneitä pakolaisia.

  • Rukoillaan pakolaisille hyvää sopeutumista uuteen asuinympäristöön sekä apua niissä kriiseissä, joissa heidän identiteettinsä kristittynä joutuu horjutetuksi. Rukoillaan heille vahvistusta uskonelämän alkutaipaleelle.

 

Kiitos rukoustuestasi.

Herra hankkii oikeutta sorretuille, nälkäisille hän antaa leipää. Herra päästää vangitut kahleista, hän antaa sokeille näön ja nostaa maahan painetut jaloilleen. (Psalmi 146:7–8)

Toim. Marja Neuvonen

***

Lahjoita keräykseen vainotuille kristityille

Lahjoita juuri nyt käynnissä olevaan Toivo vapaudesta -keräykseen, jonka tuotto käytetään Kansanlähetyksen työhön vainottujen ja syrjittyjen kristittyjen parissa.

Lue lisää keräyksestä >>tästä.

Voit lahjoittaa keräykseen tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70315 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: Vainotut kristityt

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Kuva: Istockphoto

Lahjoita Toivo vapaudesta -keräykseen

Tästä painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lahjoituksesi ohjautuu Kansanlähetykselle Checkout Finland Oy:n kautta. Lämmin kiitos sinulle.

Lahjoita

Share This