Pastori Bulti: “Jobin kirjan sanomalla voi olla ratkaiseva osuus seurakuntien hengellisessä selviytymisessä”

5.10.2022

Turun yliopiston tohtoriohjelmassa opintoja suorittava etiopialainen pastori Bulti Fayissa on tehnyt tohtorinväitöskirjaansa Suomen Turussa vuoden 2021 marraskuusta lähtien. Jobin kirjaan liittyvän väitöskirjan tekemiseen hänellä on vuoden oleskelulupa vierailevan tutkijan statuksella. Pastori Bulti on palaamassa takaisin Addis Abebaan tänä syksynä, missä hän jatkaa väitöskirjan kirjoittamista.

Pastori Bulti johtaa Etiopian evankelisen Mekane Yesus -kirkon seminaarissa raamatullisten oppiaineiden osastoa. Seminaari kouluttaa kirkon palvelukseen pappeja ja johtajia. Hänen tohtoriopintonsa vahvistavat merkittävästi seminaarin ja sen pappiskoulutuksen osaamista. Bultin väitöskirjan aihe Rangaistuksen teologia Viidennessä Mooseksen kirjassa ja Jobin kirjassa tulee antamaan tuleville kirkon työntekijöille heidän kipeästi tarvitsemaansa osaamista.

– Köyhyyden sekä heimojen välisten poliittisten jännitteiden jatkuessa Etiopiassa Jobin kirjan sanomalla voi olla ratkaiseva osuus seurakuntien hengellisessä selviytymisessä, Bulti kertoo.

Hän lähettää sydämelliset kiitoksensa kaikille suomalaisille ystäville ja seurakuntalaisille, jotka tukevat hänen tohtorinväitöskirjansa valmistumista rukouksin ja taloudellisesti. Mekane Yesus -seminaarin tohtoriohjelman vuosittainen tuen tarve on 12 000 euroa. Vuoden 2022 tuesta puuttuu vielä noin 5 000 euroa.

– Olen kiitollinen rakkaudestanne ja mahdollisuudesta, jonka olette antaneet minulle teologian tohtorintutkinnon suorittamiseksi. Kiitos paljon teille kaikille!

Kuva: Lauri Palmu
Teksti: Anne Lepikko

Artikkeli on ilmestynyt Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 3/2022.

***

Sinun tukesi on tärkeä

Kansanlähetys tekee ja tukee koulutustyötä useassa eri maassa. Koulutuksen ja kouluttajien tarve työalueillamme on suuri:

  • Tuemme ja koulutamme yhteistyökirkkojemme työntekijöitä ja vastuunkantajia Etiopiassa, Tansaniassa, Japanissa, Venäjällä, Etu-Aasiassa sekä Euroopassa.
  • Tuemme kirkon koulutuskeskuksen rakentamista Etiopian Jimmassa, jotta seurakunnat saisivat kipeästi kaipaamiaan pappeja ja työntekijöitä.

Koulutustyön hedelmät moninkertaistuvat, kun ilosanoma Jeesuksesta ja kristillinen opetus saavat koulutettujen kautta levitä uusille ihmisille ja alueille.

Anna lähimmäisillemme mahdollisuus opiskella kirkon työntekijäksi tai vastuunkantajaksi.

Muista työtä rukouksin ja lahjoita Menkää ja tehkää -keräykseen, jonka tuotto kohdistuu:

  • Jimman koulutuskeskuksen rakennushankkeeseen
  • opiskelijoiden stipendeihin
  • koulutustyötä tekevien työntekijöidemme palkka- ja työkuluihin.

LUE LISÄÄ keräyksestä >>tästä.

Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70331 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: Koulutustyö

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita Menkää ja tehkää -keräykseen koulutustyölle

Oheisesta painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lahjoituksesi ohjautuu Kansanlähetykselle Checkout Finland Oy:n kautta. Lämmin kiitos lahjastasi.

Lahjoita

Share This