Pakolaismies Ateenassa: “Minä todellakin tarvitsin Pelastajan”

16.3.2021

“Tilanteeni oli kuin bensatankki, joka vain odotti, että joku sytyttäisi tulitikun”, kuvaa pakolaismies tilannettaan ja syitä lähtöönsä kotimaastaan.

Pakomatka vei miehen Ateenaan, jossa hän sairastui vakavasti ja joutui sairaalaan.

“Monet ihmiset kävivät luonani sairaalassa. He eivät välittäneet siitä, etten ollut kotoisin samalta paikkakunnalta tai edes samasta maasta kuin he. He auttoivat minua monella tavalla, eikä minun tarvinnut maksaa mitään lääkkeistä eikä sairaalahoidosta. Ymmärsin, että nämä ihmiset olivat kristittyjä ja auttoivat minua sen takia. Aikaisemmin kukaan ei ollut matkallani auttanut minua.”

Ateenassa mies sai kuulla evankeliumin, ja hän päätti lähteä seurakuntaan, sillä hän halusi oppia, mitä kristityt uskovat.

“Vähitellen ymmärsin, että olen syntinen. Elämässäni oli kaksi asiaa, joita olin aina katunut, ja koin niistä syyllisyyttä. Kukaan ihminen ei tiennyt niistä, mutta Jumala tiesi.

Kuulin, että Jeesus tuli maan päälle antamaan synnit anteeksi, ja ajattelin, että minä todellakin tarvitsin Pelastajan, joka pelastaa minut näistä synneistä. Uskoin sen olevan ihme, että Jeesus oli syntynyt kuolemaan puolestamme ja pelastamaan meidät synneistämme. Niinpä vastaanotin Jeesuksen Pelastajakseni.

Kun annoin sydämeni Jeesukselle, painava taakka nostettiin pois päältäni. Kun nostin käteni ottaakseni vastaan Jeesuksen, tunsin syyllisyyteni ja häpeäni poistuvan avoimien käsieni kautta.

Kaikki elämässäni on muuttunut. Kotimaassani asuin samassa kaupungissa kuin vanhempani, mutta en käynyt heidän luonaan edes joka vuosi. Kun käännyin kristityksi, aloin välittää heistä. Aikaisemmin en pystynyt rakastamaan ketään, vaan ainoastaan ajattelin, kuinka voisin satuttaa ihmisiä. Nyt haluan rakastaa.”

 

Tämä on kertomus pakolaistyöstämme Kreikassa. Olemme lähettämässä kolmea uutta työntekijää pakolaistyöhön Kreikkaan vuoden 2021 aikana.

Kuva: Paul Keiffer / Unsplash. Kuvituskuva.
Teksti on lyhennelmä artikkelista kotisivuillamme 12.1.2016.

***

Yhdessä voimme tehdä paljon

Kansanlähetys tekee työtä maahanmuuttajien ja pakolaisten parissa erityisesti Saksassa, Kreikassa ja Suomessa. Rukouksiesi ja taloudellisen tukesi avulla voimme yhdessä sytyttää näihin lähimmäisiimme toivon uudesta alusta.

Jeesus tuo turvan -keräyksemme pakolaisten ja maahanmuuttajien hyväksi kestää maaliskuun 2021 loppuun saakka. Lue lisää keräyksestä >>tästä.

Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai pankissasi viitteellä 70315 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa helposti myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: maahanmuuttajatyö.

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita Jeesus tuo turvan -keräykseen

Kerro kanssamme Jumalan rakkaudesta maahanmuuttajille ja pakolaisille. Tästä painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lämmin kiitos sinulle.

Lahjoita

Share This