Pääkirjoitus: Yhteinen Vapahtaja, samat kysymykset

2.9.2021

Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään. (Joh. 15:5)

Jumalan pelastussuunnitelman mukaisesti Israel Jumalan valittuna kansana sai ensin kuulla hyvän uutisen. Uusi testamentti kertoo, että kristillinen kirkko on alkanut juutalaislähetyksestä. Jeesukseen uskovista juutalaisista syntyi seurakunta, johon liitettiin jäseniä myös muista kansoista.

Kristillisissä kirkoissa ymmärrys näistä kristinuskon juutalaisista juurista ohenee ja samalla näky juutalaislähetyksestä hiipuu. Tarvitsemme raamattuteologeja, jotka tuovat juutalaislähetyksen raamatulliset lähtökohdat kiinnostavalla tavalla uuden sukupolven kristittyjen tietoisuuteen. Meidän on löydettävä juutalaislähetys uudelleen, sillä Jumalan omaisuuskansa tarvitsee sanomaa syntien sovituksesta ja iankaikkisen elämän toivosta, jonka vain Jeesus Kristus voi antaa.

Meidän on löydettävä juutalaislähetys uudelleen.

Uskon, että yksi avain juutalaislähetysnäyn voimistumiseen voi olla sen tunnistaminen, että Jeesukseen uskovien juutalaisten kanssa olemme oksina samassa puussa. Meitä yhdistää yksi yhteinen todellisuus. Vain yhteydessä Jeesukseen Kristukseen meillä on iankaikkinen elämä ja tulevaisuuden toivo.

Uskovia perheitä yhdistävät kristillisissä kirkoissa ja messiaanisessa liikkeessä monet yhteiset kysymykset. Esimerkiksi kysymykset siitä, kuinka siirtää usko seuraavalle sukupolvelle ja kuinka auttaa nuoria kestämään yhä voimakkaampia ristiriitoja kodissa omaksutun uskon ja ympäröivän yhteiskunnan välillä.

Messiaanisten juutalaisten kanssa voimme tukea toisiamme myös pohtiessamme, mistä aikuistuvat nuoremme löytävät vertaistukea itsenäistyessään ja mistä he voivat saada koulutusta, joka tukee heidän kodissa saamaansa hengellistä kasvatusta.

Jeesukseen uskovien juutalaisten määrä on kasvussa. Messiaaniset seurakunnat ja yhteisöt ovat kuitenkin edelleen pieniä ja tarvitsevat monenlaista tukea. Lähde mukaan yhteiseen tehtävään, jossa kerromme heille evankeliumin ilosanomasta.

Teijo Peltola
apulaislähetysjohtaja
Suomen Ev.lut. Kansanlähetys

Pääkirjoitus on julkaistu 2.9.2021 ilmestyneessä Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 3/2021.

Kuva: Philippe Guiessaz

***

Tule mukaan!

Samassa puussa - keräys juutalaistyölle.

Kansanlähetys tukee Lähi-idässä paikallisia Jeesukseen uskovia messiaanisia seurakuntia ja organisaatioita.

Työ juutalaisten parissa tarvitsee esirukousta ja taloudellista tukea.

Lahjoita Samassa puussa -keräykseemme, jonka tuotto käytetään Kansanlähetyksen juutalaistyöhön. Lue lisää keräyksestä >> tästä.

Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70331 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: juutalaistyö

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita Samassa puussa -keräykseen

Tästä painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lahjoituksesi ohjautuu Kansanlähetykselle Checkout Finland Oy:n kautta. Lämmin kiitos sinulle.

Lahjoita

Share This