Oikeus mielipiteeseen vai mielipide oikeuteen – Apologiaforumissa puhutaan uskosta ja etiikasta

18.3.2021

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Kansanlähetysopisto sekä Suomen. Ev.lut. Opiskelija- ja koululaislähetys järjestävät 23.–25.4.2021 Apologiaforumin. Verkkotapahtuman teemana on Maailman voittaja.

Kristillinen apologia tarkoittaa kristillisen uskon puolustamista. Apologiaforum järjestetään vuosittain. Tänä vuonna huomion kohteena on länsimaissa huolestuttavasti kasvanut ilmiö: klassista kristinuskoa vaalineet henkilöt kertovat vaientamisyrityksistä ja rankaisutoimista, kun he ovat ilmaisseet näkemyksensä tai pyrkineet elämään sen mukaan.

Apologiaforumin johtaja Vesa Ollilainen toteaa, että tapahtuma varustaa kristittyjä kohtaamaan aikamme haasteet rohkeasti.

”Kristillinen opetus avioliitosta tai ihmisyydestä leimataan vihapuheeksi ja syrjinnäksi. Paineen ja vainon alle joutuessamme meitä luonnollisesti ahdistaa. Raamatun ja kirkon historia kuitenkin rohkaisee meitä. Pahemmistakin tilanteista on selvitty. Toivorikas asenne kiteytyy Jeesuksen sanoihin: ’Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman’ (Joh. 16:33)”, Ollilainen sanoo.

Apologiaforumin pääpuhuja Olof Edsinger on ruotsalainen teologi ja kirjailija, joka kotimaassaan osallistuu aktiivisesti julkiseen keskusteluun kristillisestä uskosta ja etiikasta. Hän puhuu muun muassa aiheesta Avarakatseinen ja ahdasmielinen evankeliumi: Loukkaava sanoma loukattujen maailmassa.  

Uskonnollisesta kiihkosta maallistuneeseen kiihkoon: totalitarismin uusi tuleminen -teemasta puhuu Tapio Puolimatka. Leif Nummela opettaa profeetta Danielin esimerkin avulla siitä, kuinka on mahdollista yhtä aikaa joustaa ja olla ehdoton. Oikeus mielipiteeseen vai mielipide oikeuteen -kysymyksestä keskustelevat Mari Teinilä, Pasi Turunen ja Jaakko Heinimäki.  Lauantai-ilta päättyy paneeliin, jossa kysymyksiin ovat vastaamassa mm. Päivi Räsänen, Tapio Puolimatka ja Olof Edsinger.

Sunnuntaina opettavat Erkki Koskenniemi ja Santeri Marjokorpi. Apologiaforum päättyy kello 13.00 alkavaan jumalanpalvelukseen, jossa saarnaa Vesa Ollilainen ja liturgina toimii Daniel Nummela.

Apologiaforumin ohjelma ja ilmoittautumislinkki ovat >>täällä.

Info:

Laitekohtainen osallistumismaksu etäosallistumiseen on 20 €.  Pyydämme jokaista osallistujaa erikseen ilmoittautumaan. Ilmoittautumislomakkeen lisätiedoissa voi ilmoittaa osallistumisensa toisen ruudulta käsin.

Share This