Nyt on aika ilmoittautua syksyn missiologisiin tapahtumiin

27.8.2021

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestetään kaksi missiologista tapahtumaa Kansanlähetysopistolla Ryttylässä. Molemmissa tapahtumissa on teemana pakolaistyö Euroopassa, ja tapahtumat toteutetaan yhteistyössä Lähetysyhdistys Kylväjän kanssa.

Globaalit megatrendit ja Jumalan lähetys -foorumi 3.9.2021

3. syyskuuta järjestettävä Globaalit megatrendit ja Jumalan lähetys -foorumi on Kansanlähetyksen vuosittainen missiologinen tapahtuma, joka avaa ikkunoita lähetyksen maailmaan.

Foorumissa pohditaan, mikä on lähetysjärjestöjen tai kirkkojen rooli kaikkein hauraimmassa asemassa olevien pakolaisten ja maahanmuuttajien seurakuntien istuttamisessa ja vahvistamisessa.

Foorumissa kuullaan lyhyitä alustuksia, työskennellään ryhmissä sekä verkostoidutaan lähetystyön eri toimijoiden kanssa.

Foorumin aikana kuullaan ajankohtaisia kuulumisia Kreikan pakolaistyöstä Kansanlähetyksen ja Kylväjän yhteistyöjärjestöjen ja -seurakuntien edustajilta, joita ovat pakolaistyön johtaja Matt Gulley (Hellenic Ministries), pakolaisseurakunnan pastori Masoud K (Agape Church) sekä kreikkalaisen evankelisen seurakunnan pastori Meletis Meletiadis (Volos Evangelical Church). Lisäksi mukana on Kylväjän nykyinen lähetysjohtaja Taneli Skyttä, uusi lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen, Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Daniel Nummela, apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola sekä molempien järjestöjen pakolais- ja muita työntekijöitä.

Missioforumissa pääteemana on Tulkoon Sinun valtakuntasi – ajankohtaista lähetystyöstä. Kuva: Katriina Sipari, Kansanlähetys

Pakolaistyön teema jatkuu Missioforumissa

3.–5. syyskuuta järjestettävässä Missioforumissa monipuolinen pakolaistyön teeman käsittely jatkuu. Tulkoon Sinun valtakuntasi – ajankohtaista lähetystyöstä -pääteeman äärellä kuullaan pakolaistyön lisäksi seurakuntaa muodostavasta työstä Virossa sekä juhlitaan Kansanlähetysopiston lyhytaikaisen lähetystyön linjan, kansainvälisyyslinjan, 20. juhlavuotta.

Missioforum on lähetystyön verkostoitumistapahtuma, joka kokoaa yhteen lähetystyöntekijöitä ja lähettäjiä, lähetystyön toimijoita, ystäviä ja seurakuntien edustajia. Missioforum innostaa, tiedottaa, verkostoi ja kutsuu mukaan Jumalan lähetykseen.

Pakolaistyössä toimivien yhteistyöjärjestömme sekä -kirkkojemme edustajia Matt Gulley (Hellenic Ministries) ja Masoud K (Agape Church) kuullaan myös Missioforumissa. Lisäksi mukana on Viron luterilaisen kirkon lähetystyön keskuksen johtaja, pastori Leevi Reinaru.

Kansanlähetyksen ja Kylväjän pakolais- ja lähetystyöntekijöiden lisäksi mukana on seurakuntien lähetystyön edustajia, Kansanlähetysopiston kansainvälisyyslinjan opiskelijoita sekä kaiken ikäisiä lähetystyöstä kiinnostuneita.

Lapset lukevat Donkki-lehteä.

Lapsiperheet ovat lämpimästi tervetulleita Missioforumiin. Rinnakkainen lastenohjelma mahdollistaa sen, että myös perheen pienimmät viihtyvät lähetystyön teemojen parissa aikuisten osallistuessa pääohjelmaan. Lastenohjelmasta vastaavat Anna Ihalainen sekä taitavat isoset.

Molempiin tapahtumiin on mahdollista osallistua myös striimauksen kautta.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset

Molempiin tapahtumiin pyydämme ilmoittautumaan erikseen osoitteella keskus@sekl.fi, puh. 019 77 920 tai suoraan tapahtumasivujen ilmoittautumislinkeistä viimeistään 27. elokuuta. Lastenohjelmaan tulee myös ilmoittaa jokainen lapsi erikseen. Lisätietoja hinnoista ja ilmoittautumisesta myös alla olevista linkeistä.

Globaalit megatrendit ja Jumalan lähetys -foorumi: TÄSTÄ

Missioforum: TÄSTÄ

Lisätietoja pakolaistyön yhteistyökymppaneistamme: TÄSTÄ

Lisätietoja Hellenic Ministries -järjestöstä: TÄSTÄ

Kansanlähetysopiston tapahtumissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Kanta-Hämeen aluehallintoviranomaisten ajankohtaisia ohjeistuksia. Lisätiedot: TÄSTÄ

 

Share This