Naistenpäivillä lämmitellään Korkeimman suojassa

2.3.2021

Ensi viikonloppuna on mahdollisuus osallistua Kansanlähetyksen jokavuotisille naistenpäiville leppoisasti kotisohvalta tai mobiilisti lenkkipolulta. Tapahtuma järjestetään verkossa 5.–7. maaliskuuta.

Verkkotapahtuma on suunniteltu kaiken ikäisille naisille. Juontajina toimivat lentoemäntä Petra Suur-Palo ja hänen mumminsa, diakonissa Anneli Jokimies. ”Näinä karanteeniaikoina me naiset tarvitsemme erityisesti yhteyttä. Netti onneksi mahdollistaa yhdessäolon ja kokemuksen siitä ilosta, johon meidät on Jumalan yhteydessä tarkoitettu”, Anneli Jokimies toteaa.

Petra Suur-Palo ja Anneli Jokimies juontavat verkkotapahtuman. Kuva Anneli Jokimiehen arkisto.
Petra Suur-Palo ja Anneli Jokimies juontavat verkkotapahtuman. Kuva Anneli Jokimiehen arkisto.

Naistenpäivien teemana on tänä vuonna ”Kaikkivaltiaan suojassa”. Rohkaisua ja lohdutusta on jaossa muun muassa raamattuopetusten välityksellä. Teologi, kirjailija Liisi Jokirannan aiheena on Voimaa voimattomalle. Pitkän uran Japanissa tehnyt lähetystyöntekijä Lea Pihkala opettaa tapahtuman teemasta.

Toimittaja, kirjailija Danielle Miettisen aiheena ovat Virtaavat vedet.
”Vedentutkija ei joisi seisonutta vettä, sillä se kuhisee yökötyksiä. Samasta syystä kukkakauppias pyytää vaihtamaan kimpulle säännöllisesti maljakon sisällön. Ruusukaan ei halua juoda vanhaa vettä”, Miettinen avaa raamattuopetuksensa taustoja. Hän etsii vastauksia siihen, miten ihmisen sisimmässä liian kauan seisoneet vedet saisi jälleen virtaamaan ja mitä tekemistä tällä on Raamatussa kuvattujen elävien vesien kanssa. ”Voiko erämaasta todella puhjeta puutarha?”

Toimittaja, kirjailija Danielle Miettinen
Toimittaja, kirjailija Danielle Miettinen puhuu raamattuopetuksessaan aiheesta Virtaavat vedet. Kuva: Miettisen arkisto

 

Naistenpäivien aamuseuroissa ovat mukana Kansanlähetyksen juniorityön vastaava Iida Hovi sekä suomen kielen yksityisopettaja Maiju Ollilainen. Iltatilaisuudessa Kaikkivaltiaan suojaan johdattelee emäntä ja evankelista Liisa Pura. Hän valottaa oman elämänkokemuksensa kautta, miksi tarvitsemme Jumalaa.

Laulaja Ida Bois. Kuva: Anton Sucksdorff
Ida Bois kertoo laulujensa lomassa siitä, miten hän löysi turvan elämäänsä. Kuva: Anton Sucksdorff

Lähetystilaisuudessa ovat mukana muun muassa Kansanlähetyksen uudet lähetystyöntekijät Joanna ja Petteri Rantamäki. Musiikkia esittävät laulaja, lauluntekijä Ida Bois sekä opiskelija Katrina Mäki-Soini.

Joanna ja Petteri Rantamäki
Joanna ja Petteri Rantamäki kertovat omasta tiestään lähetystyöntekijöiksi. Kuva: Philippe Gueissaz

 

Tapahtuman osallistumismaksu on 20 €/henkilö, ja tapahtuma on katsottavissa 21.3.2021 asti.

Ilmoittautumiset torstaina 4.3.kello 24.00 mennessä. Perjantaiaamuna 5.3. ilmoittautumislinkki suljetaan ja lähetämme ilmoittautuneille linkin tapahtumaan kello 14.00 mennessä. Voit kuitenkin ilmoittautua mukaan Kansanlähetyksen puhelinvaihteenhoitajalle vielä perjantaina puh. 019 779 20 tai keskus@sekl.fi kello 16.00 saakka. Mirja lähettää sinulle linkin tapahtumaan. Viikonlopun jälkeen linkin voi tilata keskuksesta taas maanantaista alkaen. Tapahtuma on katsottavissa 21.3.2021 asti.

Tutustu ohjelmaan >>täältä ja Ilmoittaudu mukaan!

Share This