Miksi juuri Raamattu?

28.7.2020

Mitä yhteistä on intialaisella 17-vuotiaalla koulupojalla, moldovalaisella historian yliopisto-opiskelijalla ja palestiinalaisella nuorukaisella?

Ei ainakaan heidän kulttuurinen, sosiaalinen tai uskonnollinen taustansa – eikä elämäntilanteensa. Intialainen poika oli sairaalassa myrkytettyään itsensä isänsä kovuuden tähden. Moldovalainen opiskelija oli ateistinen neuvostokansalainen. Palestiinalainen nuorukainen oli Hamas-järjestön yhden perustajan esikoispoika ja päätynyt israelilaiseen vankilaan.

Yhteistä heille kaikille oli se, että he tulivat tekemisiin itselleen täysin odottamattoman seikan kanssa. He kohtasivat Raamatun – ja siinä Jumalan sanan voiman. Ja se muutti heidän elämänsä.

 

Eräs pastori koki, että Jumala kehotti häntä viemään delhiläiseen sairaalaan Uuden testamentin. Saatesanoina hän luki Johanneksen evankeliumin tekstin luvusta 14 jakeen 19: – Koska minä elän, niin tekin saatte elää. Uuden testamentin saaja, intialainen 17-vuotias poika, oli kuoleman rajamailla. Hän pyysi rukoillen: Jeesus, jos voit antaa tuon elämän, niin tahdon antaa elämäni palvelukseesi. Tuosta pojasta tuli yksi tunnetuimpia kristinuskon puolustajia maailmassa: apologeetta Ravi Zacharias.

Historian opiskelijalle hänen professorinsa sanoi, että jos hän haluaa kutsua itseään historioitsijaksi, niin hänen tulisi lukea Raamattu. Nuori mies kysyi ihmetellen, miksi lukea moinen tarukirja. Professori vastasi: Raamattu on antiikin historian tärkein kirjallinen dokumentti. Lue se!

Ja niin tuo opiskelija hankki sen – mustasta pörssistä! Hän luki kirjan ja tajusi, ettei se ole tarua vaan totta. Hän rakastui Jeesukseen. Nykyään hän on yli 150 maassa toimivan Precept Ministries –raamattukoulutusjärjestön Euraasian aluejohtaja, pastori >> Vasile Filat.

Hamasin perustajan esikoinen, >> Mosab Hassan Yousef, puolestaan sai lahjaksi Uuden testamentin. Hänen kulttuurissaan lahjoja arvostetaan. Niinpä hän kävi lukemaan vierasta kirjaa. Kun hän Vuorisaarnasta luki Jeesuksen sanat vihollisen rakastamisesta, ne kävivät hänen lävitseen kuin sähköisku. Kuka tuo mies oikein on? Pian hänelle selvisi, että Jeesus on ratkaisevasti enemmän kuin profeetta. Hän on maailman Vapahtaja.

Raamatun sanojen kohtaaminen oli heidän elämälleen käänteentekevää. Heidän palvelutyönsä on vaikuttanut miljooniin ihmisiin. Maailmassa on silti vielä lukemattomia ihmisiä, jotka tarvitsevat samaa kohtaamista.

Kutsun sinua mukaan tekemään siitä mahdollista. Jumala puhuu sanassaan. Sen kautta hän voi tehdä mahdottomia asioita.

Ilkka Rytilahti
raamattukouluttaja

Anna mahdollisuus kuulla Sanaa

Voit lahjoittaa myös sivun alareunassa olevalle pankkitilille viitenumerolla 70328. Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This