Mika Järvinen: Liity podcastien kaveriporukkaan

12.3.2021

Podcasteista ollaan juuri nyt Suomessa innostuneita. Kansanlähetyksen radio-ohjelmat ovat olleet jo monia vuosia kuunneltavissa myös podcasteina, mutta tämän vuoden alusta järjestö on aloittanut pelkästään podcasteiksi suunnatut ohjelmansa.

Miksi podcasteja, eikä lisää vaikkapa radio-ohjelmia? Radiokoordinaattori Mika Järvisen mielestä podcastit ja radio-ohjelmat parhaimmillaan tukevat toisiaan.
”Nyt on Radio Deillä kuultu jo muutamia pätkiä lähetysjohtaja Pieni ihminen suuressa mukana -podcastista. Myös Lähetystyön takahuone -podcastin bonusjakso kuullaan radiossa näinä viikkoina. Siinä jatketaan vielä hieman juttua diakoniatyöstä”, Järvinen toteaa.

Podcastien kuunteleminen on helppoa. Ne voi tilata Applen Podcasteista tai Spotifysta omalla kännykällä, jolloin ne ovat aina mukana niin lenkeillä kuin ruokaa laittaessa. Tilaaminen ei maksa mitään, ja sovellus ilmoittaa aina kun uusi jakso on ilmestynyt.

Lähetysjohtaja Daniel Nummelan rennolla otteella vetämä Pieni ihminen suuressa mukana -podcast ilmestyy joka perjantai. Tuossa puolituntisessa ohjelmassa kuullaan ihmisten elämäntarinoita, jutellaan uskosta ja teologiasta sekä vaikkapa elokuvista kristilliseltä arvopohjalta.
”Olen saanut olla itse joka kolmannessa jaksossa vierailijana. Huomaan, että tänä korona-aikana, kun ei voi ystävien kanssa olla juuri tekemisissä, ovat nuo etäkeskusteluhetket olleet tosi tärkeitä ystävän ja pomon kanssa. Toivon, että ohjelmasta välittyy fiilis juttelevista kavereista, ja tähän kaveriporukkaan myös kuuntelijat pääsevät mukaan”, Mika Järvinen sanoo.

Itse ajattelijat -podcastissa Timo Soini ja Leif Nummela keskustelevat hallintojohtaja Samuli Virtasen johdolla yhteiskunnallisista asioista. Ohjelma ilmestyy perjantaisin.

Lähetystyön takahuone -podcastissa Järvinen on itse mukana ikään kuin opiskelijan asemassa kyselemässä asiantuntijoilta lähetystyöhön liitttyviä asioita. Tuossa tunnin mittaisessa ohjelmassa käsitellään erilaisia lähetystyöhän liittyviä teemoja, kuten johtajuus, diakonia, lähetyskutsu, parisuhde ja niin edelleen.
”Sen lisäksi, että janoan tietoa ja haluan oppia uutta, tämä on mahdollisuus päästä kurkistamaan lähetystyön osa-alueisiiin, joista ei usein lähetysilloissa kuule. Ohjelma on toki suunnattu kaikille lähetystyöstä kiinnostuneille, mutta toivoisin, että se voi toimia myös työkaluna ihmisille, jotka ovat lähdössä lähetystyöhön tai ovat jo työalueella. Toiveeni on, että podcast voi olla herättelemässä keskustelua. Ohjelma ilmestyy aina kuukauden ensimmäisenä päivänä.”

Pääsiäisen jälkeen alkaa arkipäivisin ilmestyvä Kirjoitusten pauloissa -podcast, jossa käydään järjestyksessä läpi joitain Raamatun kirjoja.

”On todella kivaa olla oppimassa uutta ja päästä käyttämään juttuja, joita on jo saanut oppia vuosien aikana. Parasta tässä on, että saa pitää Jumalan sanaa esillä ja innostaa ihmisiä lähetystyöhön.”

Mika Järvinen kertoo, että podcastien aiheet ovat nousseet ajankohtaisista keskusteluista.

”Minulta kysyttiin, miksi Lähetystyön takahuone -podcastin ensimmäinen teema oli diakonia. Sanoin, että se oli ihan sattumaa. Jälkeenpäin kun mietin tuota kysymystä, tajusin, että aihe oli noussut esiin jo ennen podcastin perustamista keskustellessani erään aluekoordinaattorimme kanssa. Silloin puhuimme juuri diakoniasta, seurakuntalaisten vastuuttamisesta ja opettamisesta. Tuo käytäväkeskustelu oli osaltaan synnyttämässä tätä podcastia.”

Kaikki Kansanlähetyksen ohjelmat löytyvät eri podcast-alustoilta, muun muassa Applen Podcasteista ja Spotifystä etsimällä ohjelman nimellä tai sanoilla Suomen Kansanlähetys.
”Toivon että käyt tilaamassa ohjelmat itsellesi. Kirjoita esimerkiksi Applen Podcastissa palautetta ja anna tähtiä. Sillä tavalla omalta osaltasi mahdollistat, että Sanoma menee eteenpäin.”

Toim. Anne Lepikko
Kuvat: Artikkelikuva Unsplash/Juja Han, Podcastien kuvat: Philippe Gueissaz, Sanna Myllärinen, Timo Soinin albumi
Podcastien graafinen ilme Marko Kangas

Lahjoita radio- ja podcast-tuotannolle

Voit tukea Kansanlähetyksen radio- ja podcast-työtä oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille NORDEA:
FI83 2070 1800 0283 25
TAI
OP:
FI14 5043 1920 0034 52
viitteellä 59200 (radio).
Kiitos tuestasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This