MGtH:n Japanin-kiertue: Jälleen Suomen kamaralla

26.8.2017

Kiitollisin mielin onnistuneen kiertueen jälkeen

Nyt kun Mikko Goes to Heaven -bändin Japanin kiertueesta on kulunut jo reilu kuukausi ja on ehditty hyvin hengähtää ja toipua aikaerosta, on hyvä summata ajatuksia ja tuntemuksia kaikesta koetusta. Saavuimme maanantaina 26.6. takaisin Suomeen reilun kahden viikon kiertueen ja 19 keikan jälkeen. Basistimme Tapani tosin jäi vielä perheineen lomailemaan Japaniin ja palasi pari viikkoa myöhemmin.

Kiertue oli monella tapaa siunattu, ja hyvin kiitollisin mielin saimme matkan päättää. Kiertueen päätavoite totetutui: konsertteihin tuli paljon sellaisia japanilaisia, jotka eivät muuten tulisi kirkkoon, ja näin ilosanoma Jeesuksesta saavutti uusia ihmisiä. Meillä oli myös hyvä yhteishenki koko ryhmän kesken.

Ryhmämme: Arto Hukari, Arni Hukari, Daniel Nummela, Mikko Nikula, Markus Niemispelto, Sami Asp, Hanna Launonen, Tapani Vaahervaara.

 

Japanin lähetit Daniel Nummela, Arni Hukari ja Arto Hukari luotsasivat käytännön asioita ja ryhmäämme vieraan kulttuurin keskellä taitavasti ja hyväntuulisella otteella. Kiertue oli todella hyvin organisoitu. Etenkin Daniel Nummela oli tehnyt valtavasti töitä etukäteen kokonaisuuden eteen.

Myös kukin konsertin järjestänyt seurakunta työntekijöineen oli valmistellut konsertteja ja kutsunut ihmisiä keikoille. Eikä sovi unohtaa paikallisia seurakuntalaisia, jotka tarjosivat ruokaa, antoivat omastaan, lainasivat rumpuja, majoittivat ja joilla oli kontakteja muun muassa televisioon, jonne pääsimme esiintymään.

Vaikka keikkoja oli paljon, oli myös hengähdyshetkiä ja Japanin luonnosta ja kulttuurista ehdittiin nauttia. Paria sairastumista lukuunottamatta saimme olla terveinä, eikä sairastelu estänyt kenekään esiintymistä. Oikeastaan jokaiselle ryhmässä jäi sellainen mieli, että kiertue oli erittäin onnistunut.

Yleensä kiertueisiin on liittynyt yhtä ja toista vastoinkäymistä, ”vastustusta”. Itselläni pahimmat koettelemukset olivat ennen kiertuetta. Ne liittyivät käytännön asioiden valmisteluun, jotka eivät aina sujuneet helpoimman kautta. Esimerkiksi 500 CD-levyä saapui ensin vahingossa Suomeen, ja ne piti sitten kiireellä saada Japaniin. Onneksi levyt ehtivät perille ennen kiertuetta. Valmistelutyöt piti tehdä vapaa-ajalla päivätyön ohessa. Lisäksi perheemme talon kosteusvaurioihin liittyvät vaiheet remontin valmisteluineen, muuttoineen ja evakossa asumisineen koettelivat.

Kiertueen loppupalaverissa tuli ilmi, että kovia koettelemuksia oli myös muilla bändiläisillä. Juuri ennen kiertuetta oli sairastelua ja muuta vaikeutta, joka toisilla oli vähällä jopa estää matkaanlähdön. Kuitenkin itse kiertue oli ihmeellisen hyvä ja toimiva. Kun kysytään, miten kiertue meni, vastaan melkein aina, että se oli levollinen vaikka keikkoja oli paljon. Rukoukset kantoivat matkalla; sen saimme kokea.

Bändi muutosten keskellä

Kiertueen päättymiseen liittyy myös haikeutta. Sami Asp soitti kiertueen viimeisellä keikalla myös viimeisen kerran MGtH-bändissä. Sillä keikalla oli tunteet pinnassa ja itkussa pidättelemistä itse kullakin. Sami oli jo viime syksynä päättänyt jäädä bändikokoonpanosta pois 19 vuoden jälkeen. Hänen panoksensa bändin musiikille ja julistukselle on ollut todella merkittävä. Sami jatkaa kuitenkin MGtH-duossa, jolta on myös ilmestymässä uutta musiikkia lähiaikoina.

Bändin kanssa mietimme ja rukoilemme, miten jatkamme tästä eteenpäin. Kiertueella saimme kuulla rohkaisevaa palautetta ja jopa vetoomusta siitä, ettemme lopettaisi tätä työtä. Oli vahva tuntu siitä, että tällainen musiikkityö on tarpeellista.

Rohkaiseva oli myös kiertueen jälkeinen ensimmäinen bändikeikka Suomessa, Gospel Ridersien MOJ-tapahtumassa Kalajoella. Siellä oli kitarassa tuuraamassa Juho Kotiaho ja bassossa Toni Mäki-Leppilampi. Sekin keikka meni monella tapaa todella hyvin. Saimme kertoa myös Japanin kuulumisia, ja moni kuulijoista lähti tukemaan kiertueen taloutta. Lisää bändikeikkoja ei ole tällä hetkellä tiedossa, mutta joitakin duokeikkoja ja yksi triokeikka syksylle on jo sovittu. Edelleen MGtH tulee mielellään keikoille, eli emme kuitenkaan ole laittamassa vielä pillejä pussiin.

Kiertuekuulumisten kertomista ja keräyksen loppurutistus

Kiertueeseen liittyvät hommat eivät toki loppuneet vieläkään, vaikka itse matka on jo ohi. Tällaisessa isossa projektissa on aina oma ”jälkipyykkinsä”. Youtuben MGtHchannel-kanavan videoblogiin on jo ilmestynyt kolme uutta jaksoa kiertueen jälkeenkin ja lisää on luvassa. Tulevilla Suomen keikoilla kerrotaan matkakuulumisia ja myydään vielä loppuja kiertuepaitoja. Myös pari lähetystilaisuutta on sovittu: 7.9. Viitasaaren seurakunnassa ja 24.9. Kirkkonummen seurakunnassa. Näissä tilaisuuksissa kuullaan matkasta ja nähdään välähdyksiä sen vaiheista.

Jatkamme myös kiertueen keräystä, sillä kokonaiskustannuksista on yhä kattamatta 2450 €. Tämä summa sisältää vielä puuttuvan osan hallintokulusta, levyntekokuluista sekä NCB- eli tekijänoikeusmaksuista. Tulethan vielä tukemaan matkamme taloudellisesti! Olisi hienoa saada kaikki kulut katettua.

On myös syytä jatkaa rukousta kiertueella tavoitettujen kuulijoiden puolesta, että Jumala voisi jatkaa kutsuaan, ja kylvetty Sanan siemen saisi itää. Japanin kansa tarvitsee Jeesusta. Mahtavaa, että saimme häntä käydä siellä hiukan kehumassa ja suosittelemassa. Uskon, että kaikki vaivannäkö oli sen arvoista.

Mikko Nikula

Tue lähetystyötä Japanissa

Voit tehdä kertalahjoituksen netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa olevin tilitiedoin viitteellä 73008. Kuukausilahjoittajaksi voit ryhtyä työntekijöiden profiilien kautta. Kiitos tuestasi.

Lahjoita

Share This