MGtH Japanissa: 3. päivä – ristin sanomaa välittämässä

11.6.2017

Mikko Goes to Heaven -bändin kiertueen kolmas Japanin-päivä käynnistyi jumalanpalveluskonsertilla Nishiakashin seurakunnassa.

Nishiakashin seurakunta on Länsi-Japanin ev.lut. kirkon vanhin seurakunta.

 

Lähdimme aamulla matkaan tukikohtana toimivasta Koben luterilaisesta raamattukoulusta seitsemän aikaan aamulla ja saavuimme perille kahdeksan maissa. Jumalanpalvelus alkoi klo 10.15, joten aikaa välineiden pystytykseen ja äänen testaukseen oli reilut kaksi tuntia.

Bändin pystyttäessä laitteitaan neuvottelimme Arto Hukarin ja seurakunnan pastorin eli Hagisawa-sensein kanssa jumalanpalveluksen kulun yksityiskohdista. Työjako oli selkeä. Minä toimin tulkkina ja jumalanpalveluksen liturgina, Arto saarnasi ja seurakunnan pastori piti lopussa kirkolliset tiedotukset ja mainosti kiertueen hyväksi myytävää uutta japaninkielistä MGtH:n levyä sekä muita kiertuetuotteita.

Mikko Nikula.

 

Arto Hukari saarnaa ristin voimasta.

 

Sami Asp.

 

Hanna Launonen.

 

Hanna Launonen.

 

Jumalanpalveluskonsertti onnistui kaiken kaikkiaan erittäin mukavasti. Arto saarnasi Jumalan rakkaudesta ihmistä kohtaan, joka ilmenee ristillä ja joka voi tehdä ihmisen kovasta sydämestä jälleen elävän ja rakastamaan kykenevän. Paikalla oli bändin lisäksi 90 henkeä, mukana myös ensikertalaisia. Seurakunnan pastori muisteli konsertin olevan todennäköisesti kolmas MGtH:n konsertti, joka seurakunnassa järjestettiin. Hän oli tyytyväinen jumalanpalveluksessa välitettyyn sanomaan sekä kokonaisuuteen yleensäkin. Innostuipa pastori muistelemaan bändin basistin Tapani Vaahervaaran kanssa itsekin aikanaan soittaneensa bassoa.

Konsertin jälkeinen kohtaaminen.

 

Konsertin jälkeinen kohtaaminen.

 

Jumalanpalveluksen jälkeen kävimme vilkasta keskustelua osallistujien kanssa. Sitten siirryimme aterioimaan seurakunnan kahvitilaan, jossa meille oli valmistettu japanilaista paksua vehnänuudelia, udonia. Aterian jälkeen oli sitten jo kiire purkaa laitteet laatikoihin ja suunnata seuraavalle paikkakunnalle Nishinomiyaan.

Sami ja Daniel syömässä.

 

Yhteiskuva joidenkin Nishiakashin seurakuntalaisten kanssa.

 

Nishinomiyan konsertissa kokeilimme ensimmäistä kertaa Facebook-livelähetystä. Mielenkiintoinen ominaisuus. Facebookista voit katsoa näytteen konsertista Daniel Nummelan sivulta.

Myös Nishinomiyan konsertti oli onnistunut. Konsertin järjestelyistä vastanneet lähetit Asako ja Lauri Palmu olivat erityisen iloisia siitä, että mukana oli monta ensikertalaista sekä myös sellaisia henkilöitä, jotka eivät olleet käyneet vuosiin kirkolla. Suomi-kirkkona muutaman kerran vuodessa toimivan Nishinomiyan seurakunnan konsertissa oli mukana myös muutama ulkosuomalainen sekä kaksi suomalaista helluntaiseurakunnan lähettiä.

Nishinomiyan konsertti.

 

Nishinomiyan konsertti.

 

Konsertin jälkeinen yhteiskuva.

 

Illansuussa tiivis kolmen päivän rupeama alkoi jo painaa kiertuelaisia niin, että oli helppo todeta maanantain vapaapäivän olevan erittäin tervetullut. Konsertit jatkuvat tiistaina HAT-Koben seurakunnan konsertin merkeissä.

– Daniel Nummela –

Tue lähetystyötä Japanissa

Voit tehdä kertalahjoituksen netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa olevin tilitiedoin viitteellä 73008. Kuukausilahjoittajaksi voit ryhtyä työntekijöiden profiilien kautta. Kiitos tuestasi.

Lahjoita

Share This