MGtH Japanissa: 11. – 14. päivät – Kahvilakeikkaa ja TV-julkisuutta

23.6.2017
Vietimme maanantaina vapaapäivän Ananissa. Sami jäi kuitenkin korjaamaan Ananin kirkon äänentoistojärjestelmää ja pappilan tietokoneita muun porukan lähtiessä nähtävyyksiä katsomaan.
Ensiksi menimme köysiradalla korkealle vuorelle, missä ihmettelimme ikivanhoja puita ja buddhalaistemppeliä. Arni Hukari käänsi meille temppeliin tulijan ohjeet, jotka oli kirjoitettu kylttiin. Ohjeet kiteytettyinä sisälsivät ajatuksen, että ollaksesi arvollinen temppeliin tee hyviä tekoja, ole hyvä muille ja yritä parhaasi − Kambatte kudasai! Se on aika yleinen toivotus täällä Japanissa.
Kuinka toisenlainen onkaan Jeesuksen lähestymistapa: hän lahjoittaa meille pelastuksen, joka ei ole meidän yrityksistämme kiinni. Hänessä olemme arvollisia tulemaan Jumalan eteen. Se, että teemme hyvää toisillemme, on seurausta armosta. Se ei ole vaatimus, joka täytyisi täyttää pelastuakseen.
Vuorireissun jälkeen kävimme Ananissa meren rannalla ihmettelemässä kallioita ja merikilpikonnan jälkiä, ja illalla saimme nauttia pappilan puolella Hukareiden lettukesteistä.
Myös tämän ulkoisen kauneuden keskellä tarvitaan evankeliumia siitä, että Jeesus kuoli, jotta me saisimme syntimme anteeksi.
Ananin rantamaisemia.
Tiistaina suuntasimme Tokushimaan, jossa meillä oli useampi keikka. Ensimmäinen oli Queensberry-kahvilassa. Kyseessä oli hiukan erilainen konsertti tavallisessa tunnelmallisessa pikku kuppilassa. Ihmiset maksoivat sisäänpääsystä, joka sisälsi myös aterian. Paikalla oli 12 asiakasta ja yksi lapsi. Vaikka yleisö oli pieni, oli tunnelma tiivis ja hyvä. Tilan pienuuden vuoksi Hanna tanssi vain yhden kappaleen. Ystävystyimme kahvilan henkilökunnan ja omistajan koiran kanssa, joiden kanssa myös otettiin yhteiskuvia illan päätteeksi.
Kaikein kaikkiaan konsertista jäi hyvä mieli. Se oli eräänlainen päänavaus kristillisille tilaisuuksille tuossa paikassa. Keikkaa järjestänyt evankelista Ohshio-sensei toivotettiin jatkossakin tervetulleeksi kahvilaan pitämään tilaisuuksia, joissa on musiikkia ja puhetta Raamatun Jumalasta.

Keskiviikkona meillä oli keikka Tokushiman TV:ssä Gojical-ohjelmassa – sen rock-osuudessa. Soitimme suorassa lähetyksessä yhden kappaleen, ja lisäksi meitä haastateltiin. Saimme kertoa, että musiikkimme teema on Raamatun Jumala ja elämä hänen kanssaan. Sami mainitsi, että Toskushiman Hard Off, käytettyjen soitinten ja elektroniikan kauppa, on ykköskauppa Japanissa. Tämä vetosi todella ohjelman juontajiin ja studioyleisöön. Juontajat kertoivat, missä kaikkialla meillä on Tokushimassa konsertteja, ja näin saimme ilmaista mainosta niille. Tutustuimme studiolla myös okinawalaiseen Japani-pop-bändiin JaaBourBonz.

Gojical-tv-ohjelmassa vieraana.
Lähetyksen jälkeen suuntasimme ostoskeskukseen, jossa tällä bändillä oli keikka. Monet ihmiset siellä tunnistivat meidät juuri tulleesta ohjelmasta ja tahtoivat ottaa valokuvia kanssamme. Evankelista Oohshio-sensei otti tilanteesta vaarin ja mainosti näille ihmisille Tokushiman konsertteja.
Japanilainen evankelista Ooshio on auttanut suuresti Tokushiman yhteyksien luomisessa.

Torstaina oli sitten konsertti Tokushiman kaupungin Asty-salissa. Paikalla oli yli 90 ihmistä, mikä on erittäin hyvä määrä. Jotkut olivat tulleet TV-ohjelman ja jotkut ostoskeskuksen kohtaamisen innostamina.

Jäljellä olevista neljästä konsertista kolme on vielä täällä Tokushimassa ja rukoilemme, että myös niihin voisi tulla porukkaa – vaikka ohjelman innoittamana. Myös lauantaina Tokushiman Inbe Art Centerin keikalle on tulossa paikallinen kaapeli-tv haastattelemaan meitä. Rukoilemme, että myös tällainen TV-julkisuus voi olla evankeliumin palveluksessa.

– Mikko Nikula –

Tue lähetystyötä Japanissa

Voit tehdä kertalahjoituksen netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa olevin tilitiedoin viitteellä 73008. Kuukausilahjoittajaksi voit ryhtyä työntekijöiden profiilien kautta. Kiitos tuestasi.

Lahjoita

Share This