Päiväkotilapset Itä-Euroopassa saivat kuvaraamattuja, kirjoja ja pelejä

1.3.2023

Viime jouluna Kansanlähetys toteutti yhdessä unkarilaisen kristillisen Parakletos−kustantamon kanssa kirjaprojektin päiväkoteihin. Projektityöntekijä Esko Mäki-Soini kertoo hankkeesta: ”Saimme toimittaa lastenkirjapaketit 82 unkarinkieliseen päiväkotiin, jotka toimivat Unkarissa, Romaniassa, Slovakiassa ja Ukrainassa. Kirjapaketit sisälsivät lasten kuvaraamattuja, kirjoja ja raamattuaiheisia pelejä. Näissä päiväkodeissa on yhteensä noin neljätuhatta lasta. Oli rohkaisevaa nähdä, kuinka unkarilaiset yksityiset lahjoittajat halusivat osallistua tähän projektiin maksamalla melkein puolet kaikista kuluista.”

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen.

Kirjoja jaetaan lapsille Nagykarolyn päiväkodissa Romaniassa. Kuva: Idän kirjallisuustyön arkisto
Kirjoja jaetaan lapsille Nagykarolyn päiväkodissa Romaniassa. Kuva: Idän kirjallisuustyön arkisto

 

Päiväkotilapset tutustuvat saamiinsa kirjoihin Szegedin kaupungissa, Unkarissa. Kuva: Idän kirjallisuustyön arkisto
Päiväkotilapset tutustuvat saamiinsa kirjoihin Szegedin kaupungissa, Unkarissa. Kuva: Idän kirjallisuustyön arkisto

 

Itä-Euroopassa on Mäki-Soinin mukaan monia mahdollisuuksia evankelioimistyöhön. ”Tällä hetkellä entisissä kommunistimaissa voidaan vapaasti kertoa ilosanomaa Jeesuksesta myös päiväkodeissa! Näyttää siltä, että yhä enemmän tällaista vapautta ollaan Suomessa menettämässä. Se johtaa vääjäämättä siihen, että kun evankeliumin opetusta ei sallita päiväkerhoissa ja kouluissa, niin syntyvä arvotyhjiö täyttyy nopeasti jollakin muulla, ja yhteiskuntamme loitontuu entisestään Jumalasta.”

Rukoillaan, että tämä kylvötyö kantaisi runsasta hedelmää.

Toim. Anne Lepikko

Ota yhteyttä

Aitamäki Markus

lähetystyöntekijä, aluekoordinaattori: Inkerin kirkko, idän kirjallisuustyö, Viro. Lähetystyöntekijän tehtävät Inkerin kirkon työyhteydessä Venäjällä Suomesta käsin.

markus.aitamaki@sekl.fi

+358 44 099 5820

Tule mukaan idän kirjallisuustyöhön

Voit lahjoittaa haluamasi summan tämän painikkeen kautta tai antaa tukesi verkkopankissa Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI14 5043 1920 0034 52 viitenumerolla 70807. Tukesi kohdistuu idässä tehtävään kirjallisuustyöhön, joka sisältää myös diakoniatyötä. Idän kirjallisuustyö tukee myös vainottuja kristittyjä.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle

Lahjoita

Share This