Kansanlähetyspäivien ohjelma on julkaistu

28.4.2023

Kansanlähetyspäiviä vietetään tänä kesänä heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kansanlähetysopistolla Ryttylässä. Lähetyskeskuksessa 7.–9.7 pidettävän tapahtuman teemana on Tässä olen, lähetä minut. Ohjelma on julkaistu ja siihen voi tutustua >>täältä.
Kansanlähetyksen viestintäjohtaja Sanna Myllärinen toteaa, että teeman mukaisesti Kansanlähetyspäiville saa tulla sellaisena kuin on, niiden asioiden kanssa, jotka sattuvat juuri silloin olemaan mielen päällä.
− Kaiken kanssa voit tulla, huolien ja kiitosten kanssa. Jumala ei luettele ehtoja, että muutu, korjaa, irrottaudu. Hän odottaa meiltä vain sitä, että sanomme: Tässä olen, mihin haluat minut lähettää, kenelle haluat minun puhuvan. Päivillä kuullaan tositarinoita siitä, millaisissa elämäntilanteissa ja tunnelmissa ihmiset ovat kuulleet Jumalan kutsun ja miten siihen vastanneet.

Terhi ja Mauno Haverinen kertovat, että tänä kesänä tapahtuman suunnittelussa on ajateltu erityisesti lapsiperheitä. Kaiken ikäisille on tarjolla monipuolista ohjelmaa ikäryhmät huomioiden. Omat ohjelmakanavat on 3–6-vuotiaille ja 7–14-vuotiaille. Leikkipuistossa on pomppulinnat, joissa lapset voivat leikkiä vanhempiensa vastuulla. Tänä vuonna ohjelmassa on esimerkiksi taaperomuskari alle kolmevuotiaille, jotta ihan pienimmillekin on omaa ohjattua ohjelmaa.

Kansanlähetyspäivien ohjelma on Haveristen mukaan pyritty rakentamaan niin, että siinä ei ole pitkiä taukoja.
− Jos on tullut yksin eikä tunne ketään, niin ohjelman puolesta ei ainakaan tule sellaista hetkeä, ettei tiedä, mitä tekisi. Olemme myös suunnitelleet kotimaantyön torille kohtaamispaikan. Sinne voi tulla juttelemaan ja tutustua vaikkapa muihin oman kansanlähetyspiirin alueelta tulleisiin ihmisiin.

Ensimmäistä kertaa Kansanlähetyspäiville saattaa olla helpompi tulla ystävän kanssa. Niille, joille hengellinen kesäjuhla on vieraampi, Haveriset suosittelevat perjantain ja lauantain iltaohjelmia.
− Niissä on vähän rennompi tunnelma, kevyempää musiikkia ja sanoma esillä monipuolisesti.
Ajattelen, että Entä jos Jumala on totta -kanavaan on ainakin matala kynnys osallistua. Uskon, että myös tositarinat lähettien ja työntekijöiden elämästä voisivat kiinnostaa monia, samoin kuin lauantai-illan iltahetki, Terhi Haverinen pohtii.

Rohkaisua ja rakentumista

Terhi Haverinen tekee päivätyökseen järjestössä asiakaspalvelua, viestinnän tehtäviä ja jäsenrekisterin ylläpitoa. Hän on luotsannut Varsinais-Suomen Kansanlähetyksen toimintaa piirihallituksen puheenjohtajana kuusi vuotta. Mauno Haverinen toimii myynti- ja markkinointitehtävissä. Haveriset johtavat Kansanlähetyspäiviä Kansanlähetyksen viestintäjohtaja Sanna Myllärisen ja hallintojohtaja Samuli Virtasen kanssa. He ovat yhdessä ohjelmatyöryhmän kanssa valmistelleet ohjelmaa viime vuoden syksystä lähtien.
− Olimme otettuja, kun meitä kutsuttiin kesän 2023 Kansanlähetyspäivien johtajiksi. Nöyrin mielin otimme vastaan tämän tehtävän.

Kansanlähetyspäivien tärkeimpänä antina Mauno Haverisen pitää uskonelämän rohkaisua ja toisten ihmisten tapaamista. Hän toivoo, että päivät tarjoavat osallistujille rakentumista ja uskossa uudistumista. Terhi odottaa mielenkiinnolla opetuksia ja kertomuksia elävästä elämästä.
− On jännittävää nähdä tapahtuma tänä vuonna vähän eri perspektiivistä kuin aiemmin. Mielestäni olemme saaneet kiinnostavan ohjelman kasaan, joten toivottavasti moni tulee heinäkuun alussa Ryttylään.

Haveriset ovat suunnitelleet ja johtavat päiviä vapaaehtoistyönään. He toteavat, että Kansanlähetyspäivien onnistumiseen tarvitaan satojen ihmisten työpanos. Kaikkiaan päiville haetaan 260 vapaaehtoista vastuunkantajaa.
− Talkoolaisena toimimisesta saa hyvän mielen lisäksi mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin. Ilmoittaudu mukaan Kansanlähetyspäivien kotisivuilta >>täältä.

Teksti: Anne Lepikko
Kuva: Philippe Gueissaz

 

Tue Kansanlähetyspäiviä

Voit tukea Kansanlähetyspäivien valmisteluja oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla jollekin Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille.
NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
OP: FI14 5043 1920 0034 52
DANSKE BANK: FI 83 8000 1501 5451 08
Käytä tapahtuman viitenumeroa 55107.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle

Lahjoita

Share This