Kesän Donkki-lehden teema on Mooseksen matkassa

25.4.2022

Kesän Donkki-lehti kulkee Mooseksen matkassa. Raamatusta löytyy jännittävä kertomus Mooseksesta ja Israelin kansasta, joka eli egyptiläisten orjina yli 400 vuotta. Jumala oli jo aiemmin luvannut vapauttaa kansansa orjuudesta ja antaa sille oman maan. Nyt oli tullut aika lähteä kohti tuota luvattua maata. Tätä tärkeää tehtävää johtamaan Jumala valitsi Mooseksen ja antoi hänelle erityistä viisautta ja rohkeutta.

Donkki-lehden raamattuaukeamilla tutustutaan Mooseksen ja Israelin kansan vaelluksen keskeisiin tapahtumiin ja pohdiskellaan, mitä mekin voimme oppia Mooseksen luottavaisesta asenteesta.

Myös lehden tarina-aukeamat vievät suuren tehtävän äärelle, sillä kesämökkireissun alkajaisiksi kaverukset Saku, Ruut ja Donkki saavat vastuulleen maalata saunamökin. Työn suuruus saa lapset vaipumaan epätoivoon, eikä kaikki todella menekään aivan suunnitelmien mukaan. Yllätyksellisen tapahtumasarjan päätteeksi mökki tulee kuitenkin maalatuksi ja lapset pääsevät lunastamaan heille luvatun kesäisen palkinnon.

Lehdessä on tarinoiden ja raamattuopetusten lisäksi 24 tehtävää, joissa riittää puuhaa kesäpäivien ratoksi. Kokkipalstalla valmistetaan itse herkullista jäätelöä, ja harrastuspalsta antaa tällä kertaa vinkkejä raamattuskräppäilyyn, jota ihan jokainen voi toteuttaa kotona. Askartelupalstalla tehdään itse peli, jonka voi pakata mukaan kesälomareissulle. Näiden lisäksi lehdessä on tietysti sarjis, gallup, värityskuva, tykätty ystäväkirja ja hyytävän jännittäväksi huipentunut jatkis, joka lähestyy pian loppuratkaisuaan.

Kesän Donkki-lehti ilmestyy 12.5 (Tilaa viimeistään 28.4.)

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen.

Donkki-lehden kansikuva

 

Donkki-lehden tarinaosio

Donkki on alakouluikäisille lapsille suunnattu raamatunluku- ja harrastelehti. Donkki-lehdessä keskitytään uskon perusasioihin mielenkiintoisella ja lasten maailmaan sopivalla, turvallisella tavalla. Lehti onkin loistava apuväline kotien kristillisen kasvatukseen sekä seurakuntien lapsi- ja varhaisnuorisotyöhön.

Donkki-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Jokaisella numerolla on oma teema, jota käsitellään tarinoiden, raamatuntekstien ja tehtävien avulla. Lisäksi Donkissa on runsaasti kiinnostavia harrastuksiin, ystävyyteen, askarteluun ja kokkaukseen liittyviä palstoja.
Donkki-lehden voi tilata kotiin määräaikaisena tai kestotilauksena. Lehteä voi hyödyntää myös erinomaisesti leiri- ja kerhotoiminnassa. Jokainen raamattuaukeama toimii itsenäisenä kymmenen minuutin opetuksena, johon liittyy kaksi tehtävää. Donkki-lehti on opetuksineen ja pajoineen myös valmis leiripaketti esimerkiksi seurakunnan kesäleirille.

Jokaisessa Donkki-lehdessä on:

kuusi lapsentajuista ja mielenkiintoista raamattuaukeamaa
24 tehtävää lehden teeman soveltamiseksi
tarina-aukeamilla lehden vakiohahmot Saku, Ruut ja Donkki-aasi
lisäksi muun muassa ystäväkirja, askartelu, kokkipalsta, sarjis, teemaan liittyvä värityskuva ja harrastuspalsta.

Tilaa Donkki kotiin, seurakuntaan tai lahjaksi!
Vuosikerta tai kestotilaus 20 € / vuosi. Tilaa >>täältä.
Kysy myös edullisia nipputilauksia seurakuntaan!
Tee tilauksesi 28.4. mennessä:
sähköpostilla: uusitie@atex.com
tai soittamalla numeroon: 03 4246 2205 / Uuden Tien tilaajapalvelu

Huomaathan muuttuneet yhteystiedot!

Tue Donkki-lehden tuottamista ja jakelua kertalahjoituksella

Voit lahjoittaa netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa oleville tileille Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI 83 8000 1501 5451 08 viitteellä 68000.

Lahjoita

Share This