Aleksi Soininen Donkki-lehden päätoimittajaksi

14.2.2022

Suomen Ev.lut.Kansanlähetyksen juniorityössä tapahtui helmikuun alussa muutoksia, kun juniorityön koordinaattorin sijaisena toiminut Aleksi Soininen valittiin juniorityön tapahtumakoordinaattoriksi. Suuri osa hänen työstään on Kansanlähetysopiston junnuleirien järjestäminen. Sitä hän aikoo jatkaa edeltäjänsä Jaska Palomäen viitoittamaan tuttuun ja turvalliseen tapaan. Uutena vastuualueena Soinisen toimenkuvaan tuli Donkki-lehden päätoimittajuus, kun edellinen päätoimittaja Jaska Palomäki siirtyi muihin tehtäviin.
– On mahtavaa päästä työstämään niin upeaa lehteä, Soininen iloitsee.

Kevät ja erityisesti kesä ovat juniorityössä leirien aikaa. Soininen arvelee, että leirejä päästään taas järjestämään ilman suurempia rajoituksia.
– Ensimmäisenä on vuorossa Koko perheen raamattuloma -perheleiri 25.–27. helmikuuta. Huhtikuussa järjestetään Donkin ja junnujen lähetysleirit, joilla voi kaiken muun hauskan leiriohjelman lisäksi kurkistaa lähetystyöhön ympäri maailmaa. Toukokuun alussa on yhden yön pituinen leiriseikkailu, johon lapset osallistuvat yhdessä isovanhempiensa kanssa. Kesä- ja heinäkuussa on tarjolla Donkin kesäleirejä 7–12-vuotialle sekä suosittu 13–14-vuotiaiden junnuripari.

Soininen vinkkaa seuraamaan juniorityön kotisivuja. Kevään ja kesän leirit on jo julkaistu Donkin sivuilla ja ilmoittautumaan pääsee 22. helmikuuta alkaen.

Kevään Donkki-lehti tulossa

Soininen kertoo, että seuraava Donkki-lehti ilmestyy pian. Maaliskuun kolmantena päivänä painosta putkahtavan lehden teemana on Yhdessä.
– Lehden aiheina ovat seurakunta, kristittyjen yhteys sekä tietysti pääsiäinen. Raamattuaukeamilla pääsee pohdiskelemaan, mikä on seurakunnan tarkoitus ja miksi seurakunnassa kannattaa käydä. Opetusten lisäksi lehdessä on paljon mukavaa puuhaa ja mielenkiintoisia palstoja.

Yksi Kansanlähetyksen keskeinen tavoite on nähdä sukupolvien kasvavan yhdessä uskossa. Donkki-lehti on suunnattu alakouluikäisille, ja se tukee perheitä ja seurakuntia kristillisessä kasvatustyössä. Jokaisella Donkin numerolla on oma teema, jota se käsittelee turvallisesti, lempeästi ja lapsentajuisesti.
– Löytyykö sinun kotoasi tai lähipiiristä sopivan ikäinen junnu, joka olisi innostunut lähtemään leirille tai jolle voisit tilata Donkki-lehden, Soininen kysyy.

Lue Aleksi Soinisen haastattelu viimeisimmästä Uusi Tie -lehdestä >>täältä. Artikkeli on avoinna vain tilaajille.

Toim. Anne Lepikko
Kuva: Salla Soininen

Tue Donkki-lehden tuottamista ja jakelua kertalahjoituksella.

Voit lahjoittaa oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla suoraan pankkiin Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI83 8000 1501 5451 08 viitteellä 68000.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This