Kansanlähetyksen työntekijät visioivat hybriditapahtumassa tulevaisuutta

3.5.2021

Kansanlähetyksen vuoden 2021 työntekijäpäivät pidetään 3.–4. toukokuuta ensimmäistä kertaa hybridinä Teamsissä. Lähetyskeskuksen eri tiloissa kokoontuvien ryhmien lisäksi verkkotapahtumaan osallistuu ryhmiä Lappeenrannasta, Kokkolasta, Turusta, Lahdesta ja Tampereelta. Kun lisäksi osa työntekijöistä on mukana omilta kotikoneiltaan, tapahtumaan osallistuu yli sata työntekijää eri puolilta Suomea ja maailmaa.

Työntekijäpäivien aiheena on Missionaalinen yhteisö, jota lähetysjohtaja Daniel Nummela kuvasi tapahtuman alussa osaksi kirkon olemusta, eikä pelkästään toimintaa.
”Elävä yhteisö, jolla on tulevaisuus, ei voi olla kuin ulospäin kääntynyt”, Nummela totesi.

Ensimmäisen päivän alustuksissa ja keskusteluissa käytiin läpi teemoja yhteisöllisyyden raamatullisista perusteista yhteisöllisen elämän olemukseen ja ominaisuuksiin.

Kuva verkkotapahtuman diasta.
Kolme vuotta Kansanlähetystä -kirjassa lähetystyötä verrataan puuhun, jonka juuret merkitsevät paikallisryhmiä. Dia Tuulia Taipaleen esityksestä Teamsissä. Kuva: Anne Lepikko.

Opiskelija Tuulia Taipale vertasi puheessaan Kolme vuotta Kansanlähetystä -kirjan tekstiä nykyaikaan ja totesi, että ilman kotimaantyötä ei voida lähettää ketään lähetystyöhön.
”Nykyään kaivataan sitä, että nuoretkin tuntisivat paremmin lähettejä, koska se on väylä siihen, mitä lähetystyö on. Kyllä pienryhmiä edelleen tarvitaan, ja niillä on merkitystä lähetystyössä. Se on paikka kasvulle ja sille, että löytää paikkansa lähetystyöstä. Tässä näyssä on paljon hyvää ja toivoisin, että mahdollisimman paljon voisi säilyttää tulevaisuuteen”, Taipale sanoi.

Piirijohtaja Antti Nironen sanoi puheensa alussa, että lähetystyö nousee Jumalan olemuksesta. Hän arveli, että koska elämme yksilökeskeisen ajan keskellä, kristityt saattavat ymmärtää Jumalan missionkin yksilökeskeisesti.
”Saatamme nostaa lähetystyön historiasta sankareita, mutta emme muista, että he ovat olleet osa yhteisöä”, hän jatkoi.

Nironen arvioi, että oman identiteetin ymmärtäminen yksilön näkökulmasta on yksittäisille ja yksinäisille työntekijöille riski. Vaarana on  musertua valtavan työmäärän ja paineen alla.
”Meitä ei ole luotu toimimaan yksin. Kristinuskon peruskivi on, että Jumala ei ole yksi, vaan hän on kolme persoonaa. Kun Jumala tuli ihmiseksi, hän ei toiminut yksinäisenä, täysin itsenäisenä. Hän ei tullut yksinään voittamaan vastustajaansa, vaan toimi Isän ja Pyhän Hengen kanssa. Siitä kumpuaa, että meidänkään tehtävämme ei ole tarkoitettu tehtäväksi yksin vaan yhdessä”, Nironen summasi.

Päivän viimeisessä tilaisuudessa lähetysjohtaja Nummela visioi Kansanlähetyksen tulevaisuutta.
Hän kuvasi, että vuonna 2030 Kansanlähetyksessä on keskiössä Jeesus, Raamattu ja evankeliumi. Liikkeellä on vahvempi ja selkeämpi identiteetti, ja se on aiempaa itsenäisempi. Lähetysjohtaja näki myös, että liikkeen yhtenäisyys on kasvussa.

Hänen alustuksensa herätti ryhmissä ja yhteisesti vilkasta ajatustenvaihtoa järjestön identiteetistä, yhtenäisyydestä ja pirstaloitumisesta, opillisuudesta ja rakkaudellisuudesta.
”On tärkeää, että nyt voimme käydä tätä keskustelua”, lähetysjohtaja summasi.

Päivä päättyi ehtoollishetkiin ja rukouksiin etäryhmissä.

Anne Lepikko

Kuvasssa verkkkotapahtuman juontajat Sanna Myllärinen ja Samuli Virtanen. Ruudun kautta päästiin virtuaalisesti ryhmiin. Kuva: Daniel Nummela.

Lahjoita Katso, uutta kasvaa -keräykseen

Voit tukea työtä oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla nettipankissasi Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille OP:
FI14 5043 1920 0034 52
Swift/Bic-koodi: OKOYFIHH
tai jollekin muulle sivun alareunassa näkyvälle tilille viitteellä 70328.
Kiitos tuestasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This