Japanissa kristittyjä ja kristillisten kirkkojen työntekijöitä arvostetaan, kuten myös lähetystyöntekijöitä. Uskoa ei tarvitse pitää salassa eikä sitä, että olemme lähetystyössä Japanissa. Täällä on täysi uskonnon- ja toiminnanvapaus. Lisäksi vanhemmat lähettisukupolvet ovat jättäneet hyvän perinnön, jonka perustalla meidän nuorempien on hyvä jatkaa.
Lähetystyöntekijöinä meillä on mahtava mahdollisuus tavoittaa heitä, jotka eivät muuten tulisi kirkkoon. Suomalaisuus vetää, ja monet japanilaiset ovat kiinnostuneita kotimaastamme: suomalaisista brändeistä, mäkihypystä, saunasta ja suomen kielestä. Erilaiset leivonta- ja kielipiirit tuovat seurakuntaan innokkaita opiskelijoita.
Piirien yhteydessä oleva raamattuopetus saattaa myöhemmin innostaa kävijän käymään kirkossa, tutustumaan Raamattuun lähemmin tai osallistumaan jopa kasteopetukseen. Työmme tavoitteena on johdattaa ihmisiä kasteen kautta kristillisen seurakunnan jäseniksi, taivaan valtakunnan kansalaisiksi ja Jumalan lapsiksi.
Suomalaisille lähetystyöntekijöille on edelleen tarvetta Länsi-Japanin evankelisluterilaisessa kirkossa, sillä monet japanilaiset eivät ole koskaan kuulleet Kristuksesta. Kohtaamme päivittäin ihmisiä, joille saatamme olla ensimmäinen kristitty, jonka kanssa he ovat koskaan keskustelleet. Voimme olla välittämässä heille Hänen rakkauttaan.
Länsi-Japanin evankelisluterilaisella kirkolla ei tällä hetkellä ole tarpeeksi työntekijöitä omasta takaa, eikä kaikilla seurakunnilla ole varaa maksaa työntekijälleen palkkaa. Monen seurakunnan kohdalla toiminta on selviytymistaistelua.
Kansanlähetys voi auttaa tässä lähettämällä lähetystyöntekijöitä seurakuntatyöhön Japaniin ja maksamalla heidän palkkansa. Yhteistyökirkkomme on toivonut Kansanlähetykseltä lisää kielitaitoisia, innokkaita ja palvelualttiita työntekijöitä seurakuntatyöhön sekä nuorisotyöhön. Kirkko tarvitsee erityisesti pastoreita, mutta se ottaa mielellään vastaan myös muita kieli- ja saarnataitoisia työntekijöitä tavoittamaan seurakuntiin uusia ihmisiä.
Teksti: Asako ja Lauri Palmu
Kirjoittajat toimivat Kansanlähetyksen lähetystyöntekijöinä Japanissa.
Kolumni on julkaistu Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 3.10.2024.
Kuva: Philippe Gueissaz