Israel-päivien ulkomaiset vieraat saapuvat Tel Avivista

9.9.2022

Israel-päivillä Kansanlähetysopistolla Ryttylässä kokoonnutaan ajankohtaisten asioiden äärelle 23.–25.9.2022. Tapahtuman ulkomainen puhuja saapuu suoraan Israelista. Hän on käytännöllisen teologian tohtori Aleksey Raikhstadt. Tämä Tel Avivissa toimivan messiaanisen Beit Immanuel -seurakunnan pastori kertoo perjantaina sapattiaterian jälkeen tiestään Siperiasta luvattuun maahan.
”Viikonlopun aikana jaan ajatuksiani Israelista ja juutalaisesta kansasta Jumalan suunnitelmassa. Onko se menneisyyttä, nykyisyyttä vai tulevaisuutta? Käsittelen myös kysymystä siitä, onko seurakunnalla vastuuta juutalaisista”, Raikhstadt kertoo.

Israel-päivillä on kolme raamattuopetusta. Aleksey Raikhstadtin aiheena on Herra, jos niin haluat.  Esko Siljanen paneutuu opetuksessaan Vanhan testamentin lähetysajatuksiin ja Terho Kanervikkoaho opettaa uskon juurista. Raikhstadt avaa hengellisen taistelun kysymyksiä lauantaina kello 10.30 ja 15.00 alkavilla kanavilla. Raikhstadtin tytär Moriel Raikhstadt, joka on syntynyt ja kasvanut Israelissa, jakaa puolestaan kokemuksia elämästään koulumaailmassa sekä armeijan palveluksessa Jeesukseen uskovana juutalaisena naisena.

Israelin ja lähetyksen nykytilannetta avaavat Lähetysyhdistys Kylväjän ja Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtajat Hanna Lindberg ja Teijo Peltola. Ukrainassa asuvien juutalaisten tilanteesta kertovat Lähetysyhdistys Kylväjän lähetystyöntekijät Marja ja Risto Liedenpohja.

Kärsimyksen ongelmaa käsittelee kirjailija-pastori Erkki Jokinen opetuksessaan Pahuuden kasvot ja holokaustin varjo. Professori Antti Laaton luennon aiheena on Juutalainen Jeesus.

Tapahtumassa on myös keskustelua, rukousta ja yhdessäoloa. Musiikista vastaa houseband.

Sunnuntaina kello 13.00 alkavassa jumalanpalveluksessa saarnaa Teijo Peltola ja liturgina toimii Lauri Palmu. Israel-päivillä on myös erillinen lastenohjelma. Tapahtumaan voi osallistua myös verkon kautta.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan >>täällä.

Tue juutalaistyötä lahjoittamalla

Voit lahjoittaa myös verkkopankissasi NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
TAI
OP: FI14 5043 1920 0034 52
viitenumerolla 74007.
Kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This