Ilosanomapiiri darin kielellä alkoi

19.2.2021

Koronan toinen aalto pysäytti kaikki lähitapaamiset; niinpä päätimme aloittaa darinkielisen raamattupiirin netin kautta. Materiaalina käytämme Mailis Janatuisen tekemää Ilosanomapiiri-materiaalia Markuksen evankeliumista.

Ensimmäiseen kokoontumiseen tuli kymmenen henkeä ja toiseen neljätoista. Kukaan heistä ei ollut aiemmin osallistunut raamattupiiriin, mutta siitä huolimatta keskustelu oli vilkasta ja ihmiset vastasivat kysymyksiin ja esittivät itse lisäkysymyksiä. Oli hienoa huomata, miten syvällisesti he pohtivat ja osasivat vastata kysymyksiin.

Esimerkiksi Markus 2:1-12 kohdassa yhtenä kysymyksenä oli: ”Ketkä olivat nämä neljä miestä, jotka toivat halvaantuneen Jeesuksen luo?” ja toisena: “Miksi Jeesus antoi ensin synnin anteeksi miehelle?” Yksi osallistuja sanoi, että hän näkee nämä neljä miestä neljäksi evankeliumiksi, jotka kantavat meidät Jeesuksen luo. Ja se, että Jeesus antoi synnit anteeksi, kantoi miehen iankaikkiseen elämään, kun vain sairaudesta paraneminen olisi ollut vain tämän elämän aikaan sidottu ratkaisu.

Illan helmeksi jäi minulle erään osallistujan rukous, että piirimme voisi kokoontua jatkossakin ja olla siunauksena monelle osallistujalle. Uusi tilanne ja sen tuomat haasteet ovat myös avanneet uusia ovia ja mahdollisuuksia evankeliumin leviämiselle netin kautta.

Kirjoittaja toimii maahanmuuttajatyössä.
Turvallisuussyistä nimeä ei julkaista.

Kuvassa darinkielinen Uusi testamentti, joka on auki Markuksen evankeliumin kohdalta. Kuva: SEKL arkisto.

***

Tule mukaan

Kansanlähetys tekee työtä maahanmuuttajien ja pakolaisten parissa erityisesti Saksassa, Kreikassa ja Suomessa. Rukouksiesi ja taloudellisen tukesi avulla voimme yhdessä sytyttää näihin lähimmäisiimme toivon uudesta alusta.

Jeesus tuo turvan -keräyksemme pakolaisten ja maahanmuuttajien hyväksi kestää maaliskuun 2021 loppuun saakka. Lue lisää keräyksestä >>tästä.

Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai pankissasi viitteellä 70315 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: maahanmuuttajatyö.

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita Jeesus tuo turvan -keräykseen

Kerro kanssamme Jumalan rakkaudesta maahanmuuttajille ja pakolaisille. Tästä painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lahjoituksesi ohjautuu Kansanlähetykselle Checkout Finland Oy:n kautta. Lämmin kiitos sinulle.

Lahjoita

Share This