Pastori Bulti opiskelee Turussa ja Addis Abebassa 

7.8.2020

Etiopialainen pastori Bulti Fayissa Bulke hyväksyttiin kesäkuussa 2019 Åbo Akademin tohtoriohjelmaan. Hän kirjoittaa Jobin kirjaan liittyvää väitöskirjaansa pääosin kotonaan Addis Abebassa, mutta Kansanlähetyksen tavoitteena on mahdollistaa pastori Bultille kaksi kolmen kuukauden opiskelujaksoa Turussa koulutuskeräyksen avulla. Yksi kolmen kuukauden opintojakso Turussa maksaa matkoineen ja majoituksineen noin 5 000 euroa.

Pastori Bulti työskentelee Etiopian Evankelisen Mekane Yesus -kirkon palveluksessa, joka on maailman suurin luterilainen kirkko. Hän johtaa kirkon korkeimman oppilaitoksen Mekane Yesus -seminaarin raamatullisten oppiaineiden osastoa Addis Abebassa. Hän tekee myös opetustyötä tässä seminaarissa, joka kouluttaa pappeja ja johtajia kirkon palvelukseen.

Pastori Bultin tohtoriopinnot vahvistavat merkittävästi sekä Mekane Yesus   -seminaaria että koko kirkkoa ja sen pappiskoulutusta. Koulutettujen pastoreiden tarve on Etiopiassa suuri.

Pastori Bulti perheensä kanssa.
Pastori Bulti ja hänen vaimonsa Berhane Tafarraa sekä tyttäret Yannike ja Sifan kotinsa edustalla Addis Abebassa. Kuva: Esko Siljanen

Miksi juuri Suomen Turkuun?

Kansanlähetyksen pitkäaikainen lähetystyöntekijä Esko Siljanen on opettanut Mekane Yesus -seminaarissa vuosina 2013–2016, ja pastori Bulti oli hänen läheisin työtoverinsa. Siljanen kuvailee pastori Bultia sanalla gentleman eli herrasmies. Hän on Esko Siljasen mukaan hyvin paneutunut omaan opetusaineeseensa ja häntä kiinnostavat Raamatun alkukielet. Pastori Bulti on yksi harvoista seminaarin opettajista, jotka hallitsevat sekä Vanhan testamentin heprean että Uuden testamentin kreikan kielen opettamisen.

Opintojaksot Turussa ovat välttämättömiä, sillä Addis Abeban teologisten kirjastojen resurssit ovat vähäiset. Åbo Akademissa pastori Bulti saa käyttää yliopiston kirjastoa ja nettitietokantoja sekä käydä vuoropuhelua ohjaa-jiensa, professori Antti Laaton ja teologian tohtori Pekka Lindqvistin, kanssa. Väitöskirjatyön onnistumisen kannalta akateemisen yhteisön tuki on äärimmäisen tärkeä.

Pastori Bulti vietti ensimmäisen opintojaksonsa Åbo Akademissa vuoden 2020 alussa. Koronaepidemian vuoksi hän kuitenkin joutui palaamaan Etiopiaan jo maaliskuussa. Kahden kuukauden opintojakso Turussa oli hänen tohtoriopintojensa edistymisen kannalta merkittävä. Hän pääsi hyvin alkuun väitöskirjansa kirjoittamisessa.

Tohtorikoulutettava pastori Bulti tutkii Jobin kirjaa Turussa. Kuva: Lauri Puputti
Pastori Bulti tutkii Jobin kirjaa Turussa. Kuva: Lauri Puputti

 

Pastorin kirjatoive

Etiopiaan palattuaan pastori Bulti on jatkanut väitöskirjansa kirjoittamista. Hän tarvitsisi käyttöönsä Vanhan testamentin laajan heprea–englanti-sanahakukirjan. Koulutuskeräyksemme avulla pystymme vastaamaan tähänkin tarpeeseen.

Pastori Bultilla on kolmen vuoden palkaton virkavapaa opetustyöstään seminaarissa. Koska hänellä on vaimonsa kanssa huollettavanaan kolme lasta ja yksi sukulainen, hän on joutunut palaamaan osittain takaisin opetustyöhönsä. Opettajan kuukausipalkka on noin 200 euroa.

Tule mukaan tukemaan pastoria

Osallistumalla keräykseemme tämän sivun alalaidassa tuet pastori Bultin opintoja ja siten autat Mekane Yesus -kirkkoa sen varustaessa työntekijöitään julistamaan evankeliumia Etiopiassa. Tavoitteena on, että pastori Bulti valmistuu teologian tohtoriksi vuoden 2022 aikana.

Pastori Bulti kirjoittaa: “Kiitos sinulle, että olet kiinnostunut elämästäni! Kiitos kaikesta tuestasi! Rukoile Jumalaa, että pysyisimme terveinä ja saisin tohtoriopintoni valmiiksi. Jumala teitä kaikkia siunatkoon.”
Lue koko kirje >>tästä.

Artikkelin pääkuva: Pastori Bultin arkisto

Tue pastori Bultin opiskelua

Voit lahjoittaa haluamasi summan tämän painikkeen kautta tai antaa tukesi verkkopankissa Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI14 5043 1920 0034 52 viitenumerolla 77046.

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This