Rauhan keidas keskellä suurkaupunkia  

1.12.2022

Kävelen pientä mäkeä ylös kohti Beit Immanuelin kristillistä vierastaloa. Tel Avivin melu ja ihmismassat jäävät taka-alalle, kun saavun alueelle, jota historiansa takia kutsutaan amerikkalaiseksi tai saksalaiseksi yhdyskunnaksi. Amerikasta vuonna 1866 tuodut puutalot ovat muistuttamassa tästä amerikkalaisten kristittyjen ryhmästä, jotka uskoivat, että juutalaisten tulee palata takaisin Israeliin ennen Jeesuksen toista tulemista. Heillä oli näky olla mukana auttamassa tässä prosessissa.

Vuodesta 1926 Beit Immanuelin on omistanut Church’s Ministry among Jewish People -järjestö, joka auttoi juutalaisten maahanmuutossa ja Israelin jälleenrakentamisessa. Järjestö on myös tukenut messiaanisen liikkeen syntyä ja kasvua 1970-luvulta lähtien.

Suosittua vierailukohdetta kunnostetaan jatkuvasti

Vierastalo tuo yhteen ystäviä ympäri maailmaa. Vuosien saatossa Jumala on koskettanut lukematonta määrää erimaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka ovat tulleet vierastalolle auttamaan. Myös monet israelilaiset ovat löytäneet paikan. Usein he sanovat kokevansa siellä erityisen rauhan ja hyvän hengen. Talo tarjoaa kokoontumistilat juhlille, konserteille ja messiaanisille tapahtumille. Beit Immanuel osallistuu myös vuosittain Tel Avivin kaupungin järjestämään avointen ovien tapahtumaan.

Katson ulkoapäin rakennusta, ja sen rapistuneet seinät ja halkeamat kertovat historian kulusta, mutta myös siitä, että talo tarvitsee jatkuvaa huolenpitoa. Tänä vuonna suomalaisten ystävien tuella hankittiin uudet ilmastointilaitteet. Videolla henkilökohtaiset kiitokset kaikille keräykseen osallistuneille. Luotamme, että taivaallinen Isämme on mukanamme kaikissa vaiheissa – onhan talon nimikin ”Jumala meidän kanssamme”.

Teksti: Annu

Share This