Arkipäivän evankeliointia

20.1.2022

Olen uskoontuloni jälkeen ollut kiinnostunut evankelioinnista ja miettinyt, miten sitä voisin tehdä. Kaikki eivät voi lähteä evankelistoiksi maailmalle esimerkiksi elämäntilanteen taikka varattomuuden vuoksi, jos sitä aikoisi tehdä omakustanteisesti. Tai sitten voi olla ujo luonteeltaan, kuten itse olen, jolloin kadulla evankeliointi on hieman hankalaa.

Olen huomannut, että minulle lähetyskäskyn toteuttaminen on mahdollista sosiaalisessa mediassa. Siellä on paljon eri kanavia ja paikkoja, joissa voi tuoda esille uskoansa ja evankeliumia. Sosiaalinen media ja kaikenlainen muukin virtuaalinen toiminta on mahdollistanut evankelioinnin laajalle alueelle ja se tavoittaa paljon ihmisiä kustannustehokkaasti.

Kaikkein tärkein ja samalla helpoin tapa kertoa hyvää uutista eteenpäin on elää itse sen mukaan arjessa. Ihmiset kyllä huomaavat sinussa toimivan Pyhän Hengen. Muiden auttaminen ja se, ettei puhu pahaa toisista selän takana, ovat asioita, jotka huomataan varsinkin nykymaailmassa. Kun kohtelet muita kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan (Matt. 7:12), ja teet asiasi ja työsi niinkuin tekisit ne itse Herralle (Kol. 3:23), se huomataan kyllä. Lähelläsi olevat ihmiset saattavat silloin miettiä, mistä tuollainen toiminta johtuu, ja jopa kysyä siitä. Silloin aukeaa ujollekin ihmiselle hyvä hetki puhua Jeesuksen rakkaudesta jokaista ihmistä kohtaan. Eletään siis lähetyskäskyä ensin todeksi omassa elämässämme ja Pyhän Hengen johdatuksessa, niin Jumala avaa uusia ovia oman tahtonsa mukaan ja antaa rohkeutta toimia hänen työssänsä.

Siunausta päivääsi!

Joni Pikkarainen
Kirjoittaja toimii Pohjois-Pohjanmaan Kansanlähetyksen vapaaehtoistyöntekijänä

Lahjoita Suomi sydämellä -keräykseen

Tue Kansanlähetyksen evankelioimistyötä Suomessa. Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 56009 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle

Lahjoita

Share This