Apologiaforumissa pureudutaan kärsimyksen aiheuttamiin kysymyksiin

17.2.2023

Tulemme joka päivä tuskallisen tietoisiksi inhimillisestä kärsimyksestä tiedotusvälineiden ja sosiaalisen median kautta. Ilmastoahdistus, sairaudet, sota, luonnonmullistukset, taloudellinen ahdinko ja monet muut haasteet järkyttävät mielenrauhaamme niin yhteiskunnan kuin yksilönkin tasolla. Kristittyjen tehtävänä on ja on aina ollut toimia lähimmäistemme hyväksi ja tuoda toivoa tähän maailmaan. Kuinka voimme täyttää meille annettua tehtävää tässä ajassa, ja mistä saamme tarvittavan voiman kaiken kärsimyksen kohtaamiseen?

Apologia eli kristillisen uskon puolustaminen voi olla avuksi kärsimykseen liittyvien ongelmien käsittelyssä monessa eri tilanteessa. Apologiaforumissa 21.–23.4.2023 Kansanlähetysopistolla Ryttylässä pohditaan näitä teemoja Jumalan sanan valossa, samalla soveltaen apologian näkökulmia kristityn elämään.

Tapahtuman teemana on Särkyneen toivo. Viikonlopun aikana syvennytään käsittelemään kärsimyksen kohtaamiseen liittyviä kysymyksiä, jotka saattavat ajoittain elämässä jopa haastaa kristillisen uskon. Miksi maailmassa on kärsimystä? Kannattaako uskoa Jumalaan kärsimyksen keskellä? Aiheista ovat viikonlopun aikana opettamassa muun muassa Aleksi Markkanen, Vesa Ollilainen, Soili Haverinen, Leif Nummela ja Mattias Kaitainen.

Tapahtumassa järjestetään lastenohjelma, jos osallistujia on riittävästi. Apologiaforumiin voi osallistua myös etänä.

Info:

Osallistuminen Ryttylässä:
Aikuiset koko viikonloppu 130 € (sis. kurssimaksu, ruokailut, majoitus omin liinavaattein 3–4 hh, sauna). Opiskelijat, työttömät ja varusmiehet 80 €. Tapahtumapaketti omalla majoituksella ja ilman aamupaloja 110 € / 65 €. Lapset: alle 3 v. ilmaiseksi, 3–9 v. 30 €.

Päiväpaketit pe 30 €, la 70 € ja su 35 €. Emme myy erillislippuja tilaisuuksiin tai ruokailuihin.

Etäosallistuminen:
Etäosallistuminen maksaa 40 €. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiin linkki, jonka kautta striimausta seurataan. Kanavia ei striimata. Tallenteet ovat katsottavissa vielä kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen. Ruutukohtaista osallistumismaksua ei palauteta, mikäli etäosallistuminen perutaan.

Lastenohjelma:
Järjestämme lastenohjelman tarpeen mukaan, jos osallistujia on riittävästi. Täytä jokaiselle mukaan tulevalle lapselle oma ilmoittautumislomake, jossa lukee lapsen ikä. Lastenohjelmaan on sitova ilmoittautuminen 11.4. mennessä, jonka jälkeen ilmoitamme lastenohjelman toteutumisesta.

Talkoot:
Tarvitsemme talkoolaisia erilaisiin tehtäviin. Talkootöitä tehdään keskimäärin 6 tuntia päivässä (3 tuntia perjantaina ja sunnuntaina) ja sitä vastaan saa tapahtuman ilmaiseksi. Talkoolaisia tarvitaan muun muassa tiskaamaan. Kerro halukkuutesi talkoisiin ilmoittautumisen yhteydessä, niin sinuun otetaan yhteyttä!

Tutustu ohjelmaan tästä.

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä:

Ilmoittautumispainike

Ilmoittaudu verkko-osallistujana

Apologiaforumin järjestävät Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ja Kansanlähetysopisto.

Share This