Ainutlaatuinen Jeesus

19.12.2022

Yksi ja sama sanoma, kaksi päinvastaista reaktiota. Rippikoululeirillä mustiin pukeutunut tyttö suhtautui oppitunteihin ensin kielteisesti, mutta myöhemmin hänessä heräsi kiinnostus, joka vaihtui intoon. Toisin kävi erään illan opetuksia kuunnelleelle eläkeläismiehelle, joka arvosteli viimeistä puhetta kovaäänisesti ja vihaisesti.

Raamatun sanoma Jeesuksen ainutlaatuisuudesta innostaa ja suututtaa. Yhtäältä se rohkaisee kristittyjä. Olemme löytäneet aarteen. Pidetään siitä kiinni! Toisaalta ainutlaatuisuus loukkaa. Keitä te kristityt olette tuomitsemaan toisia? Ehdottomat väitteet Jeesuksesta ovat nykyään epäilyttäviä. Sopivan laimea ja ajan arvoja myötäilevä versio saattaa vielä kelvata.

Olemme löytäneet aarteen. Pidetään siitä kiinni!

Jeesuksen ainutlaatuisuus on erottamaton osa kristillistä uskoa. Kirkko syntyi, kasvoi ja leviää tänäänkin sen vakaumuksen varassa, että Jeesus on niin poikkeuksellinen kuin Raamattu opettaa. Se, että Jeesus yksin todellakin on tie, totuus ja elämä (Joh. 14:6), motivoi kristittyjä luopumaan kotimaansa turvasta ja lähtemään vieraisiin maihin. He jakavat sikäläisten olojen kurjuuden ja yhteiskunnallisen epävakauden. He auttavat taidoillaan ja kärsivät paikallisten kanssa. Joskus hinta on kova. Vaivan keskellä lähetystyöntekijöitä ja heidän tukijoitaan kantaa Jeesus itse.

Sanoman loukkaavuus ei tee tyhjäksi lähetyksen mielekkyyttä. Evankeliumi osuu kuulijan sydämeen. Silloin eksynyt löytyy, syntinen kääntyy, enkelit riemuitsevat taivaassa. Sitä varten lähetystä tehdään. Siinä haluan olla mukana.

Vesa Ollilainen
Kansanlähetysopiston raamattukouluttaja
Suomen teologisen instituutin teologinen asiantuntija

KUUNTELE Vesa Ollilaisen ja Ilkka Rytilahden haastattelu, joka oli Lähetysavain-ohjelmassa Radio Deissä 11.6.2022, aiheena ”Raamattuopettajana lähetysjärjestössä” >>tästä.

TILAA Vesan uutiskirje sähköpostiisi >>tästä.

Artikkeli on julkaistu 2.12.2022 ilmestyneessä Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä.

Kuva: Philippe Gueissaz

***

Lahjoita Lahja lähetykselle -joulukeräykseen

Joulukeräys 2022 keräyskuva Lahja lähetykselle.

Tule kanssamme lähettämään kuusi uutta lähetystyöntekijäämme maailmalle. Kolme heistä suuntaa pakolaistyöhön Eurooppaan, kaksi juutalaistyöhön Lähi-itään ja yksi Inkerin kirkon palvelukseen. Tavoitteena on, että he pääsevät lähtemään työalueilleen vuoden 2023 aikana.

Kevät tulemaan olemaan työntäyteistä, kun uudet lähetit vierailevat seurakunnissa ja etsivät lähettäjiä. Yksikään lähtijä ei voi lähteä ilman satojen ihmisten tukiverkkoa: läheisiä, rukoilijoita, rohkaisijoita ja lahjoittajia.

LAHJOITA Lahja lähetykselle -joulukeräykseen, jotta uudet lähetystyöntekijämme pääsevät aloittamaan työnsä ja ilosanoma Jeesuksesta etenee.

Voit lahjoittaa nettipankkisi kautta sivun alaosassa olevan lahjoituspainikkeen kautta. Lämmin kiitos lahjastasi.

Lue lisää keräyksestä >>tästä.

Rahankeräyslupa nro. RA/2021/1202, voimassa 1.1.2022 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lahjoita Lahja lähetykselle -joulukeräykseen

Oheisesta painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lämmin kiitos lahjastasi.

Lahjoita

Share This