Aiji Komiyama vastasi kutsuun “Kyllä”

3.10.2022

Kuvassa Aiji Komiyama (toinen vas.) yhdessä muiden ulkomaalaisten opiskelijoiden kanssa Concordian seminaarin pihalla St. Louisissa. Kuva: Aiji Komiyaman arkisto.

 

– Minun tavoitteeni on, että ihmiset löytävät pelastuksen, pastori Aiji Komiyama toteaa. Kansanlähetys tukee tämän japanilaisen nuoren miehen teologian jatko-opintoja Yhdysvalloissa.

Komiyama kertoo, että hän opiskeli Japanissa yliopistossa oikeustiedettä, mutta aloitti sen jälkeen opinnot Koben luterilaisessa teologisessa seminaarissa. Seminaarista valmistuvat palvelevat yleensä evankelistana yhden tai kaksi vuotta ja sitten heidät vihitään papiksi. Näin myös Aijin tie kulki. Evankelistan työn jälkeen Aiji toimi kuusi vuotta Kitasuzurandain seurakunnan pastorina.

Opiskelujen jatkaminen kuitenkin kiinnosti Aijia ja hän koki kirkon esittämän ehdotuksen jatko-opinnoista myös Jumalan kutsuna.

– Koben luterilainen seminaari ja Länsi-Japanin evankelisluterilainen kirkko sanoivat minulle: “Sinun täytyy opiskella lisää. Mene Amerikkaan opiskelemaan.” Ja minä vastasin: “Kyllä”.

Aiji aloitti opinnot Yhdysvalloissa vuonna 2017. Hän suoritti ensin teologian maisterin tutkinnon ja tällä hetkellä hän tekee tohtoriopintoja Concordian seminaarissa St. Louisissa Missourissa.

Koben luterilainen seminaari tarvitsee uuden nuoren sukupolven opettajia ja professoreja. Sitä varten Komiyamakin opiskelee Yhdysvalloissa.

– Jos ei ole opettajia, kuka voi opettaa uusia seminaarin opiskelijoita, uusia pastoreita? Kirkko tarvitsee pastoreita, mutta se tarkoittaa, että seminaari tarvitsee opettajia kasvattamaan uuden nuoremman sukupolven pastoreita, evankelistoja ja lähetystyöntekijöitä, Aiji toteaa.

 

KUUNTELE Aiji Komiyaman haastattelu, joka oli Kansanlähetyksen Raamattuavain Extra -ohjelmassa Radio Deissä 1.10.2022 >>täältä.

Toim. Marja Neuvonen. Artikkeli on ilmestynyt Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 3/2022.

***

Sinun tukesi on tärkeä

Kansanlähetys tekee ja tukee koulutustyötä useassa eri maassa. Koulutuksen ja kouluttajien tarve työalueillamme on suuri:

  • Tuemme ja koulutamme yhteistyökirkkojemme työntekijöitä ja vastuunkantajia Etiopiassa, Tansaniassa, Japanissa, Venäjällä, Etu-Aasiassa sekä Euroopassa.
  • Tuemme kirkon koulutuskeskuksen rakentamista Etiopian Jimmassa, jotta seurakunnat saisivat kipeästi kaipaamiaan pappeja ja työntekijöitä.

Koulutustyön hedelmät moninkertaistuvat, kun ilosanoma Jeesuksesta ja kristillinen opetus saavat koulutettujen kautta levitä uusille ihmisille ja alueille.

Anna lähimmäisillemme mahdollisuus opiskella kirkon työntekijäksi tai vastuunkantajaksi.

Muista työtä rukouksin ja lahjoita Menkää ja tehkää -keräykseen, jonka tuotto kohdistuu:

  • Jimman koulutuskeskuksen rakennushankkeeseen
  • opiskelijoiden stipendeihin
  • koulutustyötä tekevien työntekijöidemme palkka- ja työkuluihin.

LUE LISÄÄ keräyksestä >>tästä.

Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70331 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: Koulutustyö

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita Menkää ja tehkää -keräykseen koulutustyölle

Oheisesta painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lahjoituksesi ohjautuu Kansanlähetykselle Checkout Finland Oy:n kautta. Lämmin kiitos lahjastasi.

Lahjoita

Share This