Afganistanissa kristityt hakevat toivoa Jeesukselta

30.3.2022

Pelko ja epätoivo varjostavat nyt elämää Afganistanissa. Kristityt, muut vähemmistöt ja naiset ovat vaarassa, ja monien on vaikeaa saada perheensä ruokituksi.

Jotkut kristityt ovat saaneet tappouhkauksia, joutuneet piiloutumaan tai pakenemaan. ”Tilanne on paha tavallisenkin kansalaisen kannalta. Vielä paljon pahempi se on kristityille, joiden henki on vaarassa joka hetki”, sanoo Shahin. “Rukoilkaa puolestani. Kuukauden aikana perheeni ja minä olemme muuttaneet maakunnasta toiseen, jotta Taliban ei saisi meitä kiinni. Sitten jouduin itse eroon perheestäni.”

Afgaanikatsojat saavat tukea SAT-7 PARS -kanavan darin- ja farsinkielisistä ohjelmista. Katsojat kertovat, että vaikka Jumala onkin heidän toivonsa, voimansa ja lohdutuksensa, he pelkäävät perheidensä puolesta. ”En ole huolissani itsestäni, sillä olen luovuttanut elämäni Jeesukselle”, sanoo Faraz. ”Silti olen myös saattanut perheeni suureen vaaraan.” Farazin suurin huoli on, että Taliban uhkaa hänen perhettään, jos saa tietää Farazin uskosta.

“Elämänsä synkimpinä hetkinä katsojamme Afganistanissa hakevat turvaa SAT-7:ltä”, sanoo SAT-7:n toiminnanjohtaja Rita El-Mounayer. ”Meistä on tullut heille kuin perheenjäseniä; sisaria, veljiä, vanhempia tai ystäviä. SAT-7 on lohdutuksen lähde eristetyille; kuuntelija ja sielunhoitaja ahdistuneille.”

“Afganistanin kansalle ja meille kaikille ainoa ratkaisu on katsoa ja luottaa elävään Jumalaan, joka on kaikkivaltias ja täynnä armoa”, sanoi pastori Shoaib Ebadi äskettäin SAT-7 PARSin Elämän salaisuus -ohjelman lähetyksessä. ”Kun kärsimme, Jumala sanoo, että voimme luottaa häneen.”

Teksti: SAT-7

Kuvan henkilö ei liity artikkeliin.
Kuvituskuva: iStockphoto

Artikkeli on julkaistu Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 17.3.2022.

***

Sinua tarvitaan

Toivo vapaudesta - keräys vainotuille kristityille keräyskuva.

Kuljetaan yhdessä vainottujen sekä syrjittyjen siskojen ja veljiemme rinnalla, sillä ”Jos yksi jäsen kärsii, kärsivät kaikki muutkin jäsenet” (1. Kor. 12:26). Muistetaan heitä esirukouksin.

Lahjoita Toivo vapaudesta -keräykseen, jonka tuotto käytetään Kansanlähetyksen työhön vainottujen ja syrjittyjen kristittyjen parissa:

  • medialähetystyöhön kristillisen mediatalo SAT-7:n ja kristillisiä radio-ohjelmia lähettävän Trans World Radion kautta,
  • pakolaistyöhön Suomessa ja Kreikassa sekä
  • kirjallisuustyöhön.

Pienikin lahjoitus on tärkeä.

Lue lisää keräyksestä >>tästä.

Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70315 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: Vainotut kristityt

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita Toivo vapaudesta -keräykseen

Tästä painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lahjoituksesi ohjautuu Kansanlähetykselle Checkout Finland Oy:n kautta. Lämmin kiitos sinulle.

Lahjoita

Share This