Lyhyt aktio kantaa hedelmää ikuisuuteen asti

19.6.2023

Mikä saa neljä opiskelijaa pakkaamaan laukkunsa ja lähtemään aktioon eli lyhytaikaiseen lähetystyöhön keskellä kesää?
”Kuulemani stoorit aiemmista aktioista.”
”Kohde kiinnostaa.”
”Toivon, että aktio voisi vahvistaa omaa suhdettani Jumalan kanssa.”
”Aktio formaattina on kiinnostava.”
Muun muassa tällaisista syistä neljä nuorta aikuista Ville, Tuulia, Merete ja Sami suuntaavat kesäkuun toiseksi viimeisellä viikolla lyhytaikaiseen lähetystyöhön Itä-Euroopan muslimialueelle. Aktio toteutetaan viikoilla 24–27. Aktiotiimin vastaanottajana toimii Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä Anu sekä maassa toimiva yhteistyöjärjestö.

Kansanlähetyksellä on pitkät perinteet aktiotyössä, mutta nyt toiminnassa on ollut noin kymmenen vuoden tauko. Kansanlähetyksen tämän vuoden kolmesta kärkihankkeesta yhdeksi valittiin aktiotoiminnan käynnistäminen uudelleen. Valinta oli Itä-Euroopan muslimialueella työskentelevälle Anulle rukousvastaus. Hän on jo muutaman vuoden ajan kirjoittanut työalansa toimintasuunnitelmaan toiveensa aktioryhmien vastaanottamisesta.
”Olen ollut aiemmin osallistujana lyhytaikaisessa lähetystyössä ja vetänyt kolme eri aktiota eri puolille maailmaa. Olen nähnyt, kuinka paljon aktiot ovat vaikuttaneet nuoriin ja haluan olla mahdollistamassa tätä kokemusta yhä useammalle. Uskon, että aktio tukee pitkäaikaista lähetystyötä kohdemaassa, kun aktiolaiset otetaan osaksi olemassa olevaa työtä.”

Jokaista tarvitaan

Anu kertoo, että tämän kesän aktiossa Itä-Euroopassa tiimi pääsee tutustumaan monikulttuuriseen työyhteisöön ja perehtymään sen tapaan toteuttaa lähetyskäskyä (Disciple Making Movement). Aktiossa opitaan myös hiukan paikallista kieltä ja kulttuuria sekä harjoitellaan Jeesuksesta kertomista. Tämän jälkeen laitetaan opittu käytäntöön.
”Aktiolaiset pääsevät muun muassa auttamaan lasten englanninkielisellä leirillä, palvelemaan käytännön teoilla ja tutustumaan paikallisiin nuoriin aikuisiin yhteisten aktiviteettien kautta.”

Kaiken toiminnan tarkoituksena on Anun mukaan tukea sitä työtä, jota Kansanlähetys ja sen kansainvälinen yhteistyökumppani alueella tekevät. Maassa asuvat lähetystyöntekijät jatkavat yhteydenpitoa ihmisten kanssa, joihin aktiolaisilla syntyy kontakteja.
”Ehkä joku näistä kontakteista kiinnostuu Jeesuksesta ja haluaa tutustua häneen. Lyhyt aktio voi siis kantaa hedelmää ikuisuuteen asti.”

Jokaista tarvitaan, jotta aktio saisi toteutua ja kantaa mahdollisimman paljon hedelmää. Kesän 2023 aktioiden osallistumismaksut pidetään mahdollisimman matalina, jotta nuoret voisivat halutessaan päästä mukaan. Hinta ei kata kaikkia kustannuksia, ja Anu pyytääkin sekä rukous- että taloudellista tukea aktioiden toteuttamiseen.
”Haluaisitko sinä olla mahdollistamassa lähetyskäskyn toteutumista tämän aktion kautta? Rukoilethan aktiolaisten puolesta sekä ihmisten, joita he tulevat kohtaamaan. Esirukous on kaiken pohja ja mahdollistaa kaiken. Entä voisitko antaa taloudellisen tukesi aktion kulujen kattamiseen? Osallistumismaksu pidetään mahdollisimman matalana, jotta nuoret voivat päästä mukaan taloudellisista rajoitteista huolimatta.”

Kuuntele Anun, Toni Kokkosen ja Anssi Savosen keskustelu aktiotoiminnasta. Ohjelma kestää 15 minuuttia ja se löytyy tämän linkin takaa.

Toim. Anne Lepikko
Kuva: Yhteistyöjärjestön kesän 2022 aktiosta.

Voit antaa lahjoituksesi aktioiden järjestelykuluihin viitenumerolla 70399
jollekin seuraavista Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tileistä:
Nordea: FI83 2070 1800 0283 25
OP: FI14 5043 1920 0034 52
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08

 

Ota yhteyttä

Kokkonen Toni

juniori- ja nuorisotyön aluekoordinaattori SEKL

Rippikoulutyö, perhetyö.

Juniori- ja nuorisotyön tiimin esimies.

toni.kokkonen@sekl.fi

Parhaiten tavoitat jättämällä soittopyynnön tekstiviestillä/Whatsappilla. Kerro viestissä lyhyesti mitä asia koskee.

+358 44 447 7970

Lahjoita kesän 2023 aktioiden järjestelykuluihin

Kesän 2023 aktioiden osallistumismaksut pidetään mahdollisimman matalina, jotta nuoret voisivat halutessaan päästä mukaan taloudellisista rajoitteista huolimatta. Hinta ei kata kaikkia kustannuksia.

Tue Kansanlähetyksen aktiotoimintaa. Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70399 Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This