Virpi Kurvinen: On valtava etuoikeus viestiä hyviä uutisia

16.12.2022

Rippikoulussa ulkoa opetellun lähetyskäskyn merkitys avautui minulle vasta muutamaa vuotta myöhemmin. Pyhä Henki osoitti, että Jeesuksen antama lähetyskäsky on maailmankaikkeuden tärkein tehtävänanto. Se koskee aivan jokaista kristittyä – ei ahdistavana tai painostavana asiana, vaan etuoikeutena kertoa siitä, että meillä on elävä Jumala. Jumalan tunteminen avaa tien ikuiseen elämään ja antaa iloa ja tyytyväisyyttä tähän hetkeen, arkiseen elämään.

Jeesuksen antama lähetyskäsky on maailmankaikkeuden tärkein tehtävänanto.

Olen toimittaja kristillisessä mediassa: tuotan sisältöjä Uusi Tie -lehteen. Koulutukseltani olen teologi ja viestintä on aina kiinnostanut minua. Juttuja tehdään laajalla skaalalla, aina raamattuopetuksista uutisiin ja henkilötarinoihin. Lähetystyöntekijöiden haastattelut ja monet muut lähetysaiheiset jutut kuuluvat niin ikään työni sisältöihin. Olen näköalapaikalla voidessani seurata, miten hyvä uutinen ylösnousseesta Herrastamme kiirii maailmalla. Pelottavien ja ahdistavien uutisten keskellä on valtava etuoikeus viestiä hyviä uutisia.

Hiljattain ollessani matkalla Albaniassa ja Pohjois-Makedoniassa keskustelin erään muslimin kanssa. Kävi ilmi, että hän oli kiinnostunut kristinuskosta. Jumala voi avata tällaisia tilanteita, kun kuljemme rukoillen. Jaksan aina hämmästyä siitä, miten Jumala vetää ihmisiä puoleensa. Hänen rakkautensa vertaista ei ole.

Tarvitsemme Jumalan voimaa joka hetki.

Minua on viime aikoina puhutellut apostoli Paavalin opetus siitä, että meidän tulee ajatella sitä, mikä on lähimmäisellemme hyväksi (Room. 15:1-3). Emme saa ajatella ja hamuta pelkästään sitä, mikä itselle olisi mieluisinta. Jumala haastaa meitä elämään hänen nimensä kunniaksi. Syntiselle ihmiselle se on vaikeaa, ellei mahdotonta. Siksi tarvitsemme Jumalan voimaa joka hetki.

Virpi Kurvinen
Uusi Tie -lehden toimittaja

Artikkeli on julkaistu 2.12.2022 ilmestyneessä Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä.

Kuva: Philippe Gueissaz

***

Tilaa joululahjaksi Uusi Tie
Joulumainos Uusi Tie
Uusi Tie -lehti tarkastelee ajan ilmiöitä raamatullisesta näkökulmasta ja kertoo sytyttäviä henkilötarinoita. Liity sinäkin Uuden Tien lukijoiden joukkoon ja tartu lehden joulutarjoukseen. Saat nyt kolmen kuukauden lehdet 29 euron hintaan. Tilaa lehti itsellesi tai lahjaksi läheisellesi klikkaamalla kuvaa. Rohkaisevia ja ravitsevia lukuhetkiä sinulle!

 

Share This