Vesa Ollilainen STI:n teologiseksi asiantuntijaksi

30.10.2021

Suomen teologisen instituutin hallitus päätti kokouksessaan 27.10. kutsua STI:n uudeksi teologiseksi asiantuntijaksi teologian tohtori Vesa Ollilaisen, joka toimii Ryttylässä Kansanlähetysopiston apologialinjan linjavastaavana sekä vararehtorina ja raamattu-kouluttajana. Ollilainen palkataan STI:hin aluksi määräaikaiseen työsuhteeseen, joka kestää 1.11.2021–30.6.2022. Hän on osa-aikainen ja tekee 40 prosentin osuudella töitä STI:ssä ja lopun 60 prosenttia edelleen Kansanlähetysopistossa.

Ollilainen on väitellyt tohtoriksi Uuden testamentin eksegetiikasta aiheenaan tuhlaajapoikavertaus. Hän on kirjoittanut useita yleis-tajuisia teologisia kirjoja, jotka johdattelevat raamattuteologiaan tai apologiaan. Hänen viimeisin kirjansa on Kesyttämätön – evankeliumi jälkikristillisessä ajassa, joka ilmestyi keväällä 2020 Perussanoman kustantamana.

Vesa Ollilainen itse kuvaa STI:tä ja omia ajatuksiaan tulevasta työstään seuraavasti:

– STI:llä on ainutlaatuinen asema luterilaista herätyskristillisyyttä yhdistävänä järjestönä, joka asiantuntemuksellaan palvelee yliopistoa, kirkkoa ja koko Suomen kristikansaa. STI:n työ on iloksi ja avuksi teologian opiskelijoille, valmistuneille teologeille ja kaikille teologiasta kiinnostuneille.

– Aikamme suuri kysymys on, miten klassinen kristillinen usko säilyy jälkikristillisen ajan myrskyissä. Yhteiskunnan mukautumis-paineet näkyvät myös teologiassa. Siksi tarvitsemme jatkuvaa työtä hyvän teologian ja terveen toimintaympäristön puolesta. Siinä kaikessa STI:llä on runsaasti annettavaa, Ollilainen linjaa.

Samassa kokouksessa vakinaistettiin myös STI:n pääsihteerin Santeri Marjokorven työsuhde toistaiseksi voimassa olevaksi. Hän työskenteli alun perin kahden vuoden määräaikais-sopimuksella.

Lähde: >>STI:n kotisivut

Tue Vesa Ollilaisen työtä

Voit tukea Vesan työtä Kansanlähetyksessä kertalahjoituksella tästä painikkeesta. Kertalahjoituksessa suoraan pankkiin tilinumero on FI14 5043 1920 0034 52. Vesa Ollilaisen viite on 32971.

Kiitos tuestasi.

Lahjoita

Share This