Veikko Saaren muistolle

10.11.2023
Veikko Saari
Veikko Saari

Pitkäaikainen lähetyksen ystävämme Veikko Saari sai taivaskutsun 16.9.2023 Loviisassa 75-vuotiaana.

Veikko syntyi kahdeksan-henkiseen perheeseen Etelä-Pohjanmaalla Soinissa. Veikon ollessa kahdeksanvuotias hänen isänsä kuoli. Veikon elämää kantavana ja suuntaa antavana voimana oli Jumalan sana. Sen varaan Veikko rakensi elämäänsä, ja sen sanan varassa hän sai siirtyä Vapahtajansa luo läheisten läsnä ollessa.

Veikon elämässä Jumalan sana tuli esimerkillisesti esiin, kun hän toimi Uudenmaan Kansanlähetyksen Sanan äärellä -iltojen yhdyshenkilönä ja järjestäjänä Loviisassa. Veikko veti illat pitämällä aina aluksi hartauden ja rukouksen. Hänen puolisonsa Päivi (os. Törn) hoiti illoissa virsien säestykset. Veikko menetti Päivin 39 avioliittovuoden jälkeen syövän vuoksi vuonna 2015 jäätyään juuri eläkkeelle.

Tilaisuuksiin Veikko tuli aina koko perheensä kanssa. Lapset tuotiin kuulemaan Jumalan sanaa. Tästä hedelmänä saamme nähdä kaikkien lasten seuraavan Jeesusta. Veikko osoitti omalla toiminnallaan, miten tärkeää on tuoda perhe Jumalan sanan kuuloon.

Näissä illoissa pidettiin myös esillä lähetystä. Veikko oli erityisesti lähetysihminen. Illoissa rukoiltiin lähettien ja lähetyskenttien puolesta eikä myöskään unohdettu uhraamista. Lähetystyön taloudellinen tukeminen oli Veikolle tärkeää.

Veikko Saari oli pitkäaikainen Uudenmaan Kansanlähetyksen jäsen ja toimi yhdessä vaiheessa myös piirin puheenjohtajana. Piirihallituksessa ollessaan Veikko oli asioihin paneutuva ja suhtautui työntekijöihin kiinnostuneesti ja jätti heille tilaa toimia. Veikko oli pitkään monissa Loviisan seurakunnan ja kaupungin luottamustehtävissä. Hän oli myös pitkäaikainen Uusi Tie -lehden lukija. Politiikassa Veikko oli mukana ensin Suomen Kristillisessä Liitossa (SKL) ja sitten Kristillisdemokraateissa (KD) ja toimi pitkään Loviisan paikallisosastossa puheenjohtajana.

Israel oli Veikolle ja hänen perheelleen uskon kautta tärkeä maa. Hän kävi siellä useita kertoja, kerran koko perheensäkin kanssa. Sain olla matkanvetäjänä tuolla Uudenmaan Kansanlähetyksen järjestämällä matkalla vuonna 1995 yhdessä Asko Matikan kanssa.

Vuonna 2017 Veikko avioitui Ritvan (os. Pesonen) kanssa. Viimeisinä vuosinaan hän sai käydä yhdessä Ritvan kanssa jopa neljä kertaa vapaaehtoistyössä Israelin armeijassa.

Myös urheilu oli hyvin tärkeää Veikolle oman kunnon hoitamisessa. Muistan, kun Veikon kanssa olimme Ylläksellä hiihtomatkalla. Pyysin Veikkoa, että lähdetään hiihtämään 50 kilometriä. Veikko empi vähän, mutta sitten lähdimme. Hiihtäessä keskustelimme siitä, miten Jumala oli meitä johdattanut. Veikon mielessä oli suuri kiitollisuus siitä, miten Jumala on auttanut ja kuljettanut.

Nyt lämmin puoliso ja lasten hyvä isä, mutta myös monille esimerkillinen hengellinen isä, on poissa.

Uudenmaan Kansanlähetyksen hallitus muistaa kiitollisuudella Veikko Saarta hänen toiminnastaan vapaaehtoistyössä Jumalan valtakunnan hyväksi.

Veikkoa jäivät kaipaamaan lapset Mikko, Anni ja Jussi perheineen sekä Ritva-puoliso ja suuri ystävien joukko. Suljemme kaikki Veikon läheiset yhdessä suuren Jumalan huolenpitoon tässä surussa.

Veikolle sopivat hyvin Raamatun sanat Jes. 33:17: ”Sinun silmäsi saavat katsoa kuningasta hänen ihanuudessaan, saavat nähdä avaran maan.”

Eero Ahonen, entinen Uudenmaan Kansanlähetyksen piirijohtaja

 

Share This