Uusia mahdollisuuksia lukea Raamattua

31.1.2019

Internet on tehnyt mahdolliseksi sellaisillekin ihmisille, jotka aikaisemmin eivät ole voineet lukea Raamattua, lukea sitä nyt.

Kansanlähetys tukee raamatunkäännöstyötä kaakkoisaasialaiselle vähemmistö-kielelle, joka on 120 000 ihmisen äidinkieli. Neljä vuotta sitten näille ihmisille tehtiin omakieliset verkkosivut. Sivustolla on Raamatun kirjoista muun muassa koko Uusi testamentti tekstinä ja äänitettynä sekä Joonan, Esterin ja Danielin kirjat kuvineen. Sivuilta voi katsoa myös Jeesus-elokuvan, joka tekee Raamatun tutuksi niillekin, jotka eivät osaa lukea sujuvasti.

Nämä ihmiset voivat lukea Raamatun tekstejä internet-sivustolla tai  ladata ne omalle laitteelleen.  Nyt sivuilla on myös lauluja, jotka on sävelletty Raamatun teksteihin. Vuonna 2018 sivustolla vieraili keskimäärin 69 henkeä kuukaudessa.  Elokuussa sivuilla vieraili 333 henkeä ja joulun aikaan 338.

Satoja uusia raamattusivustoja

Raamattusivustoja on avattu yli 250 eri kielelle, joita puhutaan yli viidessäkymmenessä eri maassa. Sivustojen avulla niilläkin, joilla ei ole mahdollisuutta saada omaa Raamattua, voivat päästä evankeliumin äärelle.

On tärkeätä lisätä sivustoille jatkuvasti uutta materiaalia, koska silloin ihmiset käyvät niillä toistekin. Esimerkiksi Intiassa eräällä sivustolla on käyty vuodessa melkein 76 000 kertaa, vaikka sen kielen puhujia on alle miljoona. Rukoile, että ne ihmiset, jotka ovat vastuussa sivustojen päivityksistä, olisivat aktiivisia. Rukoile viisautta tietää, mikä saa ihmiset käymään sivustoilla yhä uudestaan.1. Tällä sivustolla voit kuunnella Uutta testamenttia espanjan kielelllä: http://www.bible.is/SPNNVI/Mark/4/D Pääsivulla http://www.bible.is voit valita jonkin muun kielen tai raamatunkohdan,  jos haluat. 2. Tässä linkki eri kurdikielten Uuden testamentin kotisivulle http://kurdish-bible.org/Kurdish/_4426

Tutustu Jeesus-videoon tästä.
Tutustu lapsille tarkoitettuun Jeesus-videoon tästä.  Valikosta voit valita suomenkielisen äänityksen.
Susanne Valkama
kirjoittaja toimii raamatunkäännöstyössä

Voit tukea tätä työtä kertalahjoituksella tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi antamalla tiedot oikeasta laidasta aukeavaan lomakkeen kenttiin.

Kertalahjoituksessa, erillisenä tilisiirtona suoraan pankkiin, tilinumero on FI83 8000 1501 5451 08 ja viite  25153.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2015. Tiedot on päivitetty.

 

Share This