Kansanlähetyksen liittohallitus valitsi ulkomaantyönjohtajaksi Markus Alajoen

27.1.2024

Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen liittohallitus on lauantaina 27.1.2024 käsitellyt kokouksessaan uuden ulkomaantyönjohtajan valintaa Teijo Peltolan siirtyessä Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherran tehtävään 1.3.2024.

– Iloitsemme siitä, että tehtävä herätti kiinnostusta ja tehtävää haki usea pätevä ja sopiva henkilö. Uusi ulkomaantyönjohtaja astuu tehtävään haastavassa tilanteessa. Elämme suurten muutosten aikaa, jolloin koko lähetystyön kenttä on monenlaisten paineiden alla. Myös lähetystyön resurssit ovat kautta linjan vähenemässä, mikä tekee haasteista monin osin yhteiset kaikille Suomen ev.lut. kirkon lähetysjärjestöille. Näkymme on kuitenkin edelleen sama, ja tuleva ulkomaantyönjohtaja on tärkeällä paikalla viedessämme yhdessä evankeliumia maan ääriin asti, lähetysjohtaja Daniel Nummela kommentoi.

Liittohallitus hyväksyi yksimielisesti lähetysjohtajan ja valintatyöryhmän tekemän esityksen ja valitsi liikkeen uudeksi ulkomaantyönjohtajaksi TM, pastori Markus Alajoen. Hänellä on 14 vuoden työkokemus lähetyksen piiristä erilaisissa kansainvälisissä työyhteisöissä. Viimeksi hän on ollut Kansanlähetyksen ulkomaantyöntekijänä pakolaistyössä vuodesta 2020.

– Odotan yhteistyötä Markus Alajoen kanssa ilolla. Markus tuo johtoryhmäämme laajan kokemuksen lähetystyöstä ja kansainvälisistä työyhteisöistä ympäri maailmaa. Uskon, että Jeesukseen turvaten ja toisiamme tukien kykenemme yhdessä viemään tämän liikkeen ja sen tekemän lähetystyön tuleville vuosikymmenille, Daniel Nummela jatkaa.

Markus Alajoki kommentoi uutta tehtäväänsä tuoreeltaan Kreikasta käsin.

– Otan kiitollisin ja nöyrin sydämin vastaan minulle uskotun tehtävän Jumalan lähetyksessä. Tehtävä on suuri tänä haasteellisena aikana, mutta luotan lujasti lähetyksen Herraan, Jeesukseen Kristukseen tämän tehtävän hoidossa.

Hän arvioi, että lähetyksen tulevaisuuden isoja kysymyksiä ovat seurakuntien osallisuus lähetyksen yhteiseen tehtävään ja lähetystyön rahoitus. Samalla hän kuitenkin toteaa, että niin kauan kuin me pidämme kiinni uskomme perustasta, Jumalan Sanasta, on suunta kuitenkin vakaa ja selvä.

– Uskon, että lähetyksellä on tulevaisuutta siihen asti, kunnes Jeesus tulee takaisin. Lähetyksen tehtävä on uskottu seurakunnalle, Jeesuksen opetuslapsille. Vaikka maailma ja haasteet muuttuvat, tehtävä pysyy pohjimmiltaan samana: ”Menkää siis ja tehkää kaikista kansoista minun opetuslapsiani. Kastakaa heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.” (Matteus 28:19)

Markus Alajoki aloittaa tehtävässä 1.3.2024 alkaen ensin ulkomailta käsin. Hän saapuu perehdytysjaksolle Suomeen, ja koko perheen on tarkoitus palata kotimaahan viimeistään kesällä 2024. Voit tilata heidän uutiskirjeensä TÄÄLTÄ.

Share This