Inkerin kirkon lapsityö

Kansanlähetys tukee Inkerin kirkon lapsi– ja nuorisotyötä. Inkerin kirkolla on ympäri Venäjää jo yli sata seurakuntaa, mutta lapsityötä tehdään niistä vain 32:ssa ja nuorisotyötä 13 seurakunnassa. Inkerin kirkon lapsi- ja nuorisotyö tähtää rovastikuntien itsenäiseen työhön lasten ja nuorten parissa. Tätä tehtävää varten kirkko kouluttaa sekä palkattuja että vapaaehtoisia työntekijöitä lapsi- ja nuorisotyöhön. Lisäksi rovastikunnissa järjestetään pyhäkoulunopettajakursseja seurakuntien tarpeiden mukaan.

Tulevat lapsi- ja nuorisotyöntekijät lokakuussa ensimmäisellä lähijaksolla Keltossa. Kuva: Inkerin kirkon arkisto
Tulevat lapsi- ja nuorisotyöntekijät lokakuussa ensimmäisellä lähijaksolla Keltossa. Kuva: Inkerin kirkon arkisto
Jevgenia Gavrilenko. Kuva: Kristina Gajnova
Inkerin kirkon lapsi- ja nuorisotyön osaston johtaja Jevgenia Gavrilenko. Kuva: Kristina Gajnova

Yleiskirkollisesti työstä vastaa kirkon oma lapsi- ja nuorisotyön osasto, jota johtaa Jevgenia Gavrilenko. Hänen lisäkseen osastolla työskentelevät diakoni Aleksei Lozhkin ja koulutuskoordinaattori Jelena Tatti. Syksyllä 2023 käynnistyi uusi lapsi- ja nuorisotyökurssi, jolla opiskelee 14 tulevaa vastuunkantajaa. Opiskelu tapahtuu Pietarin kupeessa sijaitsevassa kirkon omassa oppilaitoksessa – Kelton Teologisessa Instituutissa. 

Lapsi-ja nuorisotyön osasto keskittyy koulutukseen, materiaalien tuottamiseen ja vastuunkantajien varustamiseen. Kesäisin järjestetään yleiskirkollisia leirejä – rippikoululaisille sekä lapsille ja nuorille. Lisäksi järjestetään online-seminaareja, koulutustapahtumia rovastikunnissa ja tuetaan vastuunkantajia leirien ja tapahtumien järjestämisessä. 

Kansanlähetys tukee sekä uusien lapsi- ja nuorisotyöntekijöiden kouluttamista sekä Siperian rovastikunnassa järjestettäviä leirejä. Jos haluat olla mukana siinä, että uudet sukupolvet Venäjällä saavat kuulla ilosanoman, voit tehdä sen rukoilemalla ja lahjoittamalla rahaa työhömme. Pienelläkin summalla saadaan paljon aikaiseksi. 

Lisätietoja: aluekoordinaattori Anne Tuovinen, SEKL 

Tue lapsityötä Venäjällä kuukausilahjoituksella.

Tue lapsityötä Venäjällä kertalahjoituksella.

Voit antaa tuen myös verkkopankissa sivun alareunassa olevin tilitiedoin viitteellä 71055. Lämmin kiitos lahjastasi!

Lahjoita

Share This