Tulevaisuus lapselle

24.6.2017

Aluekoordinaattori Anne Tuovinen kirjoittaa matkaltaan Etiopiassa:

Aamu on valjennut viileänä Addis Abebaa ympäröivällä ylänköalueella, mutta kilometrien taittuessa  matkallamme kohti Jimmaa aurinko nousee ripeämmin kuin olen tottunut.  Aamupäivällä Sokoruun saapuessa on jo kuuma.

Kansanlähetyksen kummilapsityön projektikoordinaattori Tania Lehtinen johdattaa minut reippain askelin epätasaisen maaston yli kohti hymyilevää tummaihoista miestä.  Hän on Naol Elias, Sokorun kummilapsiprojektin paikallinen päällikkö.

Naol vie meidät pieneen mutta siistiin toimistoonsa, jonka seinät on päällystetty kummilapsityön periaatteilla, tavoitteilla ja lasten valokuvilla.  Hän kertoo silminnähden ylpeänä, mitä kaikkea kummilapsityön piirissä olevat 110 Sokorun lasta ja heidän perheensä tästä hyötyvät ja oppivat.

Sokorun projektin lapsia kuvassa toimiston seinällä.
Sokorun projektin lapsia kuvassa toimiston seinällä.

 

Projektin piiriin valitut lapset voivat käydä koulua ilman painetta ryhtyä alaikäisenä hankkimaan elatusta itselle ja perheelle − jos perhettä onkaan. Heidän terveydentilansa tarkastetaan säännöllisesti ja sairauksiin annetaan hoitoa. He oppivat tekemään terveitä valintoja ja rohkaistuvat toteuttamaan unelmiaan.

Erityistä huomiota saavat tytöt, jotta he ymmärtäisivät oman arvonsa, koulunkäynnin merkityksen ja omat mahdollisuutensa hyvään elämään. Suru häivähtää Ato Naolin silmissä, kun hän kertoo, että usein vaikeinta on selittää asiat lasten huoltajille. Kummilapsityön kasvatustehtävä on laaja eikä se rajoitu lapsiin.

Sokorun kylän olkikattoisia pyöreitä majoja katsellessa on ihmeellistä ajatella, että suomalaisen kummin − työssäkäyvän, eläkeläisen, opiskelijan − suurista tai pienistä tuloistaan erottama suuri tai pieni kuukausittainen lahjoitus päätyy tänne luomaan elämän edellytyksiä etiopialaiselle lapselle.

Aikuiset oikealta: Mika ja Tania Lehtinen sekä sosiaalityöntekijä Tarigua Mohammed.
Aikuiset oikealta: Mika ja Tania Lehtinen sekä sosiaalityöntekijä Tarigua Mohammed.

 

Ilo myönteisestä muutoksesta leijuu ilmassa hiekkapölyn seassa; Etiopiassa HIV-valistus on purrut hyvin. Kun tämä AIDSin orvoksi jättämä sukupolvi saadaan jaloilleen terveenä, koulutettuna ja oman arvonsa ymmärtävänä, katastrofi on estetty. Elämä voittaa.

Kansanlähetyksen kummilapsityön piirissä on Etiopiassa yhteensä 440 lasta. Heidän perheidensä kautta työn vaikutus ulottuu paljon laajemmallekin. Voit liittyä Kansanlähetyksen kummityön kannatusrenkaaseen tällä lomakkeella. Kannatusrenkaan kautta kerätyt varat käytetään lasten yllättäviin sairaanhoitokuluihin, virkistystoimintaan ja etiopialaisten projektityöntekijöiden palkkaukseen.

Jos haluat jonotuslistalle oman kummilapsen saamiseksi, ota yhteyttä Anne Tuoviseen puhelimitse (044 4477 820) tai sähköpostilla (muotoa etunimi.sukunimi@sekl.fi)

 

Share This