– Kansanlähetysopiston verkkokurssit sopivat myös niille, jotka eivät ole aikaisemmin opiskelleet netin kautta, sanoo opiston uusi verkkokoulutus-vastaava Mattias Kaitainen.
– Autamme opiskelijaa tarvittaessa, ja opiston nettisivuilta löytyy esimerkiksi kuvalliset ohjeet verkkokurssilla työskentelyyn. Opiskelu on joustavaa, sillä kurssimateriaalia pystyy kuuntelemaan vaikkapa lenkillä ollessa tai ruokaa tehdessä, hän kertoo.
Kaikilla syksyn verkkokursseilla opiskellaan pääsääntöisesti Moodlessa, joka on ilmainen ja helppokäyttöinen oppimisalusta netissä.
Mattias Kaitainen on myös itse opettajana kahdella opiston verkkokurssilla tänä syksynä.
– Kaikki syksyn verkkokurssien aiheet ovat mielenkiintoisia. Lempiaiheeni on Jeesuksen ylösnousemus, joka on uskon kulmakivi. Siitähän koko kristinusko lähti liikkeelle. Ylösnousemuksen todisteet avaavat aivan uusia näkymiä kristinuskoon.
Syksyn verkkokurssit
Luukkaan evankeliumi 25.9.–20.11.2020
Kurssilla tutustutaan yhdessä Luukkaan evankeliumiin. Kurssin sivuille Moodleen ilmestyy viikoittain oppimismateriaalia sekä viikkotehtävät. Opiskelu sisältää myös keskustelua netissä. Opiskeluun olisi hyvä pystyä käyttämään 1–2 tuntia pari kertaa viikossa. Kurssin lähijaksona on Israel-päivät 25.–27.9.2020 Kansanlähetysopistolla Ryttylässä. Kurssin opettajana toimii teologian maisteri Iida Halme. Lue lisää >>tästä.
Apologia syksy 20 5.10.–29.11.2020
Kurssilla käsitellään apologian eli uskon puolustamisen merkitystä. Onko kristinusko älyllisesti perusteltu vakaumus? Onko mitään syytä uskoa, että Jumala on olemassa?
Tällä verkkokurssilla käydään läpi William Lane Craigin teosta Valveilla. Teos kuuluu kurssin hintaan ja lähetetään kaikille kurssilaisille. Materiaalin pohjalta käydään keskustelua ja tehdään erilaisia verkkotehtäviä. Opiskeluun olisi hyvä pystyä käyttämään 1–2 tuntia pari kertaa viikossa. Kurssin opettajana on Aleksi Markkanen. Hän on matemaattisten aineiden lehtori, joka suorittaa apologetiikan maisteritutkintoa Biola Universityssä Los Angelesissa. Lue lisää >>tästä.
Ylösnousemuksen todistajat 19.10.–13.12.2020
Kurssilla tutustutaan Raamatun merkitykseen historiallisena teoksena ja lähteenä. Kurssilla arvioidaan erilaisia todisteita Jeesuksen ylösnousemuksesta ja pohditaan ylösnousemuksen teologiaa. Opiskelu sisältää itsenäistä lukemista, tehtäviä, keskustelua ja podcastien eli netissä olevien radio-ohjelman kaltaisten lähetysten kuuntelemista. Kurssin suorittaminen ei vaadi sitoutumista tiettyihin ajankohtiin. Kurssi vie opiskelijan työaikaa enimmillään neljä tuntia viikossa. Kurssin opetuksesta vastaa teologian maisteri Mattias Kaitainen. Lue lisää >>tästä.
Paavalin kirjeiden verkkolukupiiri 2.11.2020–31.1.2021
Verkkolukupiirissä luetaan kaikki Paavalin kirjeet, ja kurssi auttaa hahmottamaan näiden kirjeiden kokonaiskuvaa. Kurssilla kannustetaan pohtivaan ja analyyttiseen lukemiseen sekä keskustellaan yhdessä.
Kurssille pystyvät osallistumaan myös työelämässä olevat. Opiskelu ei vaadi osallistujien samanaikaista läsnäoloa, vaan voit kuunnella ja lukea materiaaleja myös omaan tahtiisi. Kurssi vie aikaa enimmillään kolme tuntia viikossa. Vetäjänä on teologian maisteri Mattias Kaitainen. Lue lisää >>tästä.
21.9.2020 alkanut Paavalin kirjeiden verkkolukupiiri on jo täynnä, ja siksi samasta aiheesta aloitetaan tämä uusi piiri.
Uusia verkkokursseja tulossa
Keväällä verkkokurssien tarjonta tulee olemaan entistä runsaampaa, joten kannattaa seurata opiston kotisivuja kansanlähetyssopisto.fi. Muistathan, että kursseja järjestetään myös paikan päällä Ryttylässä. Olet lämpimästi tervetullut vaikkapa arkiperiodille.
Lisäohjeita
- Lue lisää Kansanlähetysopiston verkkokursseille osallistumisesta >>tästä.
- Kurkkaa verkko-opiskeluun liittyviä kysymyksiä ja vastauksia >>tästä.
- Ohjeita Moodlen käyttöön saat >>tästä.
Uuden oppiminen virkistää mieltä ja syventää uskoa.
Siunausta ja iloa kurssille!
Kuva: Tiinamariia Heimari