Timo Suutari: Jumala on kutsunut minut tekemään lähetystyötä kaikkialla, missä olenkin

5.12.2022

Olen tullut uskoon kateudesta. Kadehdin niitä nuoria, jotka uskalsivat lähteä lähetystyön tehtäviin. Kysyin itseltäni, mitä minulta puuttuu, jos minulla ei ole tuota samaa päämäärää elämässäni. Tämän oivalluksen jälkeen kaikki Jumalalle tehtävä työ on tuntunut lähetystyöltä, missä Jumala itse on mukana.

Olen kutsumukseltani evankelista ja ihmisten rohkaisija. Minua innostaa kohdata uusia ihmisiä sekä haastaa seurakuntia ja kristittyjä saman, yhteisen lähetystehtävän äärelle. Koen, että autan ihmisiä parhaiten, jos saan kertoa heille evankeliumin hyvyydestä ja Jeesuksen ihmeellisyydestä.

Kotimaan työntekijäkin on yhdenlainen lähetti.

Lähetystyö kulkee tämän työn rinnalla, koska kotimaan työntekijäkin on yhdenlainen lähetti. Ajatus lähetystyön tärkeydestä kulkee kaikissa tilaisuuksissa mukana. Voin tarjota ihmisille evankeliumin tuoman rauhan ja vapauden, sekä sen mukana elämän tarkoituksen.

Jumala on kutsunut minut tekemään lähetystyötä kaikkialla, missä olenkin. Tuomas Akvinolaisen sanoin: Julistakaa evankeliumia kaikin keinoin, ja jos on tarpeen, niin käyttäkää siinä myös sanoja. Samalla voin taloudellisesti tukea toisia lähetystyöntekijöitä ja -kohteita.

“Jeesus vastasi: ‘Sinäpä sen sanot, että minä olen kuningas. Sitä varten minä olen syntynyt ja sitä varten maailmaan tullut, että minä todistaisin totuuden puolesta. Jokainen, joka on totuudesta, kuulee minun ääneni’” (Joh. 18:38). Tämä lause puhutteli minua uskoa etsiessä, koska nykyään sanotaan, ettei ole kaikille yhteistä totuutta. Jeesus lupaa, että totuutta etsivä ihminen löytää lopulta hänet.

Timo Suutari
piirityön harjoittelija, pastori
Pohjois-Suomen Kansanlähetys

Tilaa Pohjois-Suomen Kansanlähetyksen uutiskirje laittamalla sähköpostia osoitteeseen: minna.helanen@sekl.fi.

 

Artikkeli on julkaistu 2.12.2022 ilmestyneessä Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä.

Kuva: Philippe Gueissaz

Share This