Tilannetiedote Kansanlähetyksen rippileireistä

17.4.2020

Kansanlähetyksen nuorisotyö, Nuorten Maailma, on maaliskuusta lähtien varautunut siihen, että koronaviruksen aiheuttama poikkeustila vaikuttaa myös kesän 2020 rippileireihin. Suunnitelmista on tiedotettu riparilaisia ja heidän perheitään 18.3.2020.

– Olemme keskustelleet hiippakuntien asiantuntijoiden ja Kirkkohallituksen kanssa sekä keränneet kokemuksia sisarjärjestöistä. Seuraamme valtioneuvoston linjauksia toiminnassamme, kertoo nuorisotyön aluekoordinaattori Toni Kokkonen.

Hänen mielestään tämänhetkisen tiedon valossa on todennäköistä, että rippileirien järjestäminen suunnitellusti kesäkuussa on liian iso riski.
– Siksi olemme varasuunnitelman mukaisesti siirtämässä Kansanlähetysopistolla pidettäviä leirejä uusiin ajankohtiin. Korostamme, että myös näiden leirien toteutuminen riippuu epidemian etenemisestä ja siitä, millaisia ohjeita viranomaiset antavat.

Ykkösripari siirtyy pidettäväksi 7.–18.7.2020 ja Luova ripari 8.–19.7.2020. Ratsastusripari tulee siirtymään myös myöhempään ajankohtaan. Tästä leiristä lisätietoja antaa pastori Antti Nironen (antti.nironen@sekl.fi). Lisäksi Kansanlähetys tarjoaa uutena mahdollisuutena Syysriparin, joka pidetään Kansanlähetysopistolla 9.–18.10.2020.
– Palvelemme ensin jo ripareillemme ilmoittautuneita perheitä, mutta mikäli uusiin ajankohtiin siirretyillä leireillä on tilaa sen jälkeen, niille on vielä mahdollista ilmoittautua muidenkin.

Elämä leirin aikana ja konfirmaatio

Kokkonen kertoo, että mahdollisesti heinäkuussa toteutuvista leireistä on annettu ohjeet, jotka puretaan, mikäli viranomaiset antavat siihen luvan.

– Leirillä pyrimme majoittamaan nuoret mahdollisimman väljästi. Kuitenkin tilamme asettavat tiettyjä rajoituksia. Ehdottomasti pyydämme, että leirille ei tultaisi, mikäli on flunssaa tai muita hengitystieoireita. Mikäli nuori kuuluu viranomaisten määrittelemään riskiryhmään, niin emme voi valitettavasti ottaa häntä leirille. Leirin aikana kiinnitämme erityistä huomiota hygieniaan, vähennämme lähikontaktitilanteita ja järjestämme yksityismajoituksen, mikäli nuori sairastuu. Toivomme myös, että nuori välttäisi tarpeettomia lähikontakteja ennen leiriä ja noudattaisi leirin jälkeen kahden viikon karanteenia.

Konfirmaatio toteutetaan niin, että yhtä nuorta kohden paikalla voi olla enintään kaksi ihmistä.
– Useimmille tämä tarkoittanee sitä, että vain vanhemmat voivat olla fyysisesti paikalla. Onneksi Kansanlähetysopistolla on erinomaiset puitteet striimaukseen ja konfirmaatiot lähetetään suorana. Muut perheenjäsenet ja ystävät voivat seurata konfirmaatiota sitä kautta.

 

Ota yhteyttä

Kokkonen Toni

juniori- ja nuorisotyön aluekoordinaattori SEKL

Rippikoulutyö, perhetyö.

Juniori- ja nuorisotyön tiimin esimies.

toni.kokkonen@sekl.fi

Parhaiten tavoitat jättämällä soittopyynnön tekstiviestillä/Whatsappilla. Kerro viestissä lyhyesti mitä asia koskee.

+358 44 447 7970

Nironen Antti

piirijohtaja, pastori, Etelä-Saimaa

antti.nironen@sekl.fi

+358 50 350 0936

Tule mukaan kertomaan evankeliumia nuorille

Voit tukea Kansanlähetyksen nuorisotyötä tämän painikkeen kautta tai lahjoittamalla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI14 5043 1920 0034 52 viitenumerolla 69009. Kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This