Tiedote Venäjän tilanteen johdosta

24.6.2023

Venäjällä palkkasotilasarmeija Wagner on käynnistänyt tänään lauantaina kapinan Venäjän sotilasjohtoa vastaan. Alustavan tiedon mukaan Etelä-Venäjällä sijaitsevat Rostovin kaupungin sotilaskohteet ovat palkkasotilasarmeijan hallussa. Suomen valtiojohto on tiedottanut seuraavansa tilannetta tiiviisti, ja muun muassa pääministeri Petteri Orpo on lehdistölle antamissaan kommenteissa pitänyt tilannetta vakavana. Myös vahvistamattomia tietoja on paljon liikkeellä.

Kansanlähetys on päättänyt aikaistaa Pietarissa työskentelevän ulkomaantyöntekijämme kesälomaa, ja hän on matkalla Suomeen. Työntekijämme välttävät matkustamista maahan toistaiseksi. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme tarvittaessa asiasta lisää.

Jätämme yhteistyökumppanimme ja ystävämme Venäjällä esirukouksiin, ja rukoilemme rauhaa.

Ota yhteyttä

Peltola Teijo

apulaislähetysjohtaja. Kansanlähetyksen lähetystyön strateginen suunnittelu ja operatiivinen johtaminen, kansainväliset verkostot. Lähetysteologia, koulutusyhteistyö, juutalaistyö, vs. aluekoordinaattori liikkeellä olevat kansat, Etiopia (kummityö ja Jimman koulutuskeskus), Keski-Aasia ja Tansania

teijo.peltola@sekl.fi

+358 44 447 7895

Share This