Teijo Peltola: ”Kaikki hyvät asiat eivät ole lähetystyötä”

8.7.2023

Jos seurakunta lakkaa olemasta missionaarinen, se on menettänyt merkityksensä. Lähetys ja seurakunta ovat riippuvaisia toisistaan, muistutti Etiopian Mekane Yesus -kirkon presidentti Yonas Yigezu lähetyskanavassa Kansanlähetyspäivillä 8.7.2023. Mekane Yesus -kirkko on halunnut itseensä keskittymisen sijasta kääntyä ulospäin ja tekee lähetystyötä hyvinkin haastavissa oloissa.

Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola painotti, että kaikki hyvät asiat eivät ole lähetystyötä. Vaarana hänen mukaansa on, että lähetyksen ydin korvataan jollain muulla agendalla.
– Lähetyksen ydin on julistaa ilosanomaa ylösnousseesta Kristuksesta ja anteeksiantamuksesta. Tämä on Kristukselta itseltään saatu tehtävä ja osa isompaa pelastussuunnitelmaa. Kun evankeliumi on saatu julistettua kaikille kansoille, tulee loppu, jonka jälkeen alkavat juhlat, jotka eivät koskaan pääty.

Lähetysjohtaja Daniel Nummela kertoi, että Suomen ev.lut kirkon lähetystyön toimikunnassa on myös keskusteltu siitä, että ymmärrys lähetyksestä on Suomessa ohentunut.
− Etenkin isoissa seurakunnissa on yhä enemmän ihmisiä, joiden on vaikea ymmärtää, että on jokin sanoma, joka pitäisi viedä kaikkialle maailmaan, Nummela sanoi.

Yonas Yigezu korosti, että lähetystyö on Pyhän Hengen työtä.
− Meille on tärkeää, että lähetystyöntekijällä on sekä sisäinen kutsumus että yhteisön kutsu. Haastattelussa kysymme, uskovatko he itse Jumalan sanaan. Ja haluavatko he puhua siitä vai onko se heistä noloa, Yigezu sanoi.

Hän painotti myös verkostoitumisen ja yhteistyön tärkeyttä samanmielisten seurakuntien ja yhteisöjen kanssa.
− Jumalan lähetystä ei kukaan meistä omista, mutta voimme ottaa osaa siihen. Yhdessä voimme voimaannuttaa toinen toisiamme, Yigezu muistutti.

− Tärkein identiteettimme on se, että olemme saman Jumalan lapsia. Globaalissa maailmassa on tehtävä lähetystyötä rinta rinnan, jatkoi Daniel Nummela.

Teksti: KLP-tiedotus
Kuva: Storyframe, Marianna Mäkiniemi

 

Lahjoita Kansanlähetyspäivien valmisteluihin

Voit tukea Kansanlähetyspäivien valmisteluja oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla jollekin Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille:
NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
OP: FI14 5043 1920 0034 52
DANSKE BANK: FI 83 8000 1501 5451 08
Käytä tapahtuman viitenumeroa 55107.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This