Tarjolla ilmainen henkivakuutus

18.10.2023

Porilaiskaksikko Kari Teikari ja Sakari Kalliomaa on toiminut jo vuosien ajan työparina evankeliumin asialla. Teikari on evankelista sekä Kansanlähetyksen vapaaehtoistyöntekijä ja Kalliomaa toimii Satakunnan Kansanlähetyksen piirijohtajana. Molemmille evankeliointi on elämäntapa.

Kalliomaa kertoo, kuinka he kohtaavat ihmisiä turuilla, toreilla ja uimahallissa.

Saamme Raamatusta lukea monia kehotuksia mennä kaikkeen maailmaan ja julistaa evankeliumia kaikille.

Varmasti moni meistä kristityistä on kamppaillut liikkeelle lähtemisen kanssa. Kaduilla on oltu, rukoushaastatteluja tehty, traktaattejakin jaettu, mutta mikään ei ole oikein lopullisesti auennut tai materiaalit ovat tuntuneet vanhanaikaisilta nykyihmisille.

Kortti on arvokas, mutta maksuton

Olemme evankelioinnissa ottaneet käyttöön arvokortin. Se ei ole uusi asia, eikä meidän keksintömme, mutta kuitenkin huomasimme sen sopivan hyvin tälle ajalle. Kortissa on kerrottu yksinkertaisesti lupaus pelastuksesta ja ehdot pelastuksen täyttymiseen. Kortti on neutraali ulkoasultaan ja helppo sujauttaa vaikkapa lompakkoon.

Arvokortin etupuoli.
Arvokortin etupuoli. Kortin takapuolella on vakuutusehdot.

Arvokortin kanssa on ollut luontevaa lähestyä ihmisiä ja luvata henkivakuutus ilmaiseksi. Suomalainen kun jonottaa ilmaisia ämpäreitäkin tuntitolkulla, niin eikös ilmainen henkivakuutuskin kelpaa. Palaute on ollut myönteistä ja innostavaa.

Eräs rouva oli erittäin vastahakoinen antaessani korttia, mutta jäi kuitenkin kuuntelemaan. Lopulta keskustelu päättyi rukoukseen ja syntien anteeksipyytämiseen. Seuraavana päivänä olimme torilla uudestaan ja ihmettelin, kun joku nainen lähestyi minua vilkasta tahtia mies mukanaan. Hän olikin tuo samainen rouva, joka tuli ilme kirkkaana ja iloisena kohtaamaan uudestaan.

Erään kerran Karia vastaan tuli poikaporukka. Kari ehti pysäyttää heistä kaksi ja antoi kortit matkaan sekä kehotuksen tutkia kortin sisältöä. Pojat ottivat ne innoissaan ja juoksivat toisten luokse. Hetken päästä koko joukko tuli kysymään, mitä Kari oli antanut noille kahdelle ja pyysivät niitä itselleenkin. Kari jakoi kortit ohjeineen ja pojat juoksivat iloisina eteenpäin.

Lopulta kaikki on Jumalan työtä

Kari on ottanut tavakseen kiertää aamuisin kotinsa lähellä olevaa suosittua ulkoilualuetta. Aamurutiinista on tullut ”pyhä tapa”, jonka avulla hän on saanut kohdata tuhansia ihmisiä, rukoilla monien puolesta, kehua Jeesusta ja jopa johdattaa useita uskoon.

Käyn säännöllisesti aamuisin uimassa uimahallissa ja samaan aikaan siellä käy yleensä samat herrasmiehet, jotka tulevat aina myös samaan koppiryhmään. Usein keskustelu on mennyt heillä sairauksista puhumiseen ja maanantaisin on mietitty viikonlopun lehden kuolinilmoituksissa olleita kavereita. Näihin tilanteisiin on ollut luontevaa tarjota henkivakuutusta ja puhua iankaikkisista asioista.

Olemme pyrkineet keräämään nimiä kohtaamiltamme ihmisiltä ja kantamaan heitä jokapäiväisessä aamurukouspiirissämme. Ehkä näemme piankin aikoja, jolloin kortit kaivetaan lompakoista esiin. Lopulta kaikki on Jumalan työtä, jossa saamme armosta olla mukana.

Liikkeelle lähdettäessä kaiken perustana on kuitenkin rukous. Monesti saa vastustuksesta huomata, että ai niin, unohdin, Isä, pyytää apua. Rukous valmistaa kohdattavat ihmiset ja tilanteet ihmeellisellä tavalla, kaikille meille. Lähde liikkeelle ja saat nähdä Jumalan suuria tekoja sekä virkistyä uskossasi.

Teksti: Sakari Kalliomaa, MN

Artikkeli on julkaistu Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 29.9.2023. Kuva: Matti Korhonen

***

Tue kotimaassa tehtävää työtä

LAHJOITA Suomi sydämellä -syyskeräykseen Kansanlähetyksen kotimaantyölle. Lue lisää ja lahjoita >>tästä.

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Share This